2023. november 30., csütörtökMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2023.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Különleges kísérete volt Novák Katalinnak a máltai békekonferenciára

Hirdetés

Különleges kísérete volt Novák Katalinnak a máltai békekonferenciára

„Kun Szabó István vezérőrnagy, Novák Katalin államfő főhadsegédje is részt vett azon a nemzetközi békekonferencián, melynek helyszíne ezúttal Málta volt” – közölte a Mandiner megkeresésére a Sándor-palota.

Nemrég egy kétnapos nemzetközi békekonferenciát tartottak Máltán, ahol az ukrán elnök által javasolt 10 pontos béketervet is megvizsgálták. Hatvanöt ország vesz részt a tárgyaláson, köztük Magyarország is. Az Euronews információi szerint Oroszországot nem hívták meg a találkozóra, Kína pedig elutasította a részvételt.

A magyar köztársasági elnök kész részt venni bármely békekezdeményezésben, ezért képviselte Magyarországot Kun Szabó István a találkozón a köztársasági elnök hivatala szerint.

Novák Katalin augusztusban egyeztetett Kijevben Volodimir Zelenszkijjel, ahol mások mellett megállapodtak arról is, hogy Magyarország bekapcsolódik az ukrán elnök által kezdeményezett békeformula egyeztetéseibe.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/31/bekekonferencia-malta-novak-katalin-fohadseged-vezerornagy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …