2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Különleges majálisra várja a látogatókat a Közlekedési Múzeum

Hirdetés

Különleges majálisra várja a látogatókat a Közlekedési Múzeum

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum 1899. május 1-jén nyílt meg a látogatók előtt, így az intézmény idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. A jubileum alkalmából a múzeum különleges majálisra várja a látogatókat az Északi Járműjavítóba, ahol ingyenes programokat kínálnak kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

A május 1-jei ünnepi rendezvény a Közlekedési Múzeum útját követi a Városligetből az Északi Járműjavítóba. Több mint 100 veterán és oldtimer jármű indul majd útnak szerda délelőtt 11 órakor a Hősök teréről, majd a Népliget érintésével várhatóan 12:30 körül érkezik az Északi Járműjavító területére (X. ker. Kőbányai út 24–28.) a klasszikusjármű-felvonulás végállomásaként.

Déltől várják a vendégeket az Északi és az Opera Eiffel Műhelyház udvarán, ahol zenei programok, gyermeknek kerékpáros akadálypálya és színes múzeumpedagógiai programok várják a nagyérdeműt. Az esemény háziasszonya Zavaros Eszter operaénekesnő, televíziós műsorvezető lesz.

Hirdetés

A Közlekedési Múzeum 125 éves fennállása óta eddigi legnagyobb alapterületű kiállítását nyitja meg május 1-jén Kőbányán, az Északi Járműjavítóban.

Első ízben tekinthetik meg a látogatók a Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben című új időszaki kiállítást is a Dízelcsarnokban. A tárlat 10 és 17 óra között várja az érdeklődőket. A jubileum alkalmából mindössze 125 forintos belépőjegyért fedezhetik fel a látogatók a Dízelcsarnokot a múzeum legendás járműveivel.

A szénkorszaktól napjainkig

„Az új tárlat az energiahordozók és az energiafelhasználás kérdéskörét vizsgálja a közlekedésben, 36 különleges jármű és 65 műtárgy bemutatásával ismerteti, hogyan változott a viszonyunk a különféle energiahordozókhoz a szénkorszaktól napjainkig, és ez milyen hatással volt a környezetünkre” – írja a Közlekedési Múzeum sajtóközleményében.

A tárlat 6000 m²-en, négy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/04/30/kozlekedesi-muzeum-kozlekedes-veteran-klasszikus-auto-felvonulas-majalis-evfordulo-jubileum-unnep-kiallitas-tarlat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …