2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A bíróságon hallgatják meg Marosi Beatrixet, a tanárokat kirúgó tankerületi vezetőt

Hirdetés

A bíróságon hallgatják meg Marosi Beatrixet, a tanárokat kirúgó tankerületi vezetőt

Cikkünk frissül!

Palya Tamás, Törley Katalin, Ocskó Emese, Molnár Barbara, Sallai Katalin – ők azok a pedagógusok, akiket a Belső-Pesti Tankerületi Központ szeptember 30-án elbocsátott amiatt, mert a polgári engedetlenség eszközével tiltakoztak.

A rendkívüli felmentést a tanárok nem hagyták annyiban, bírósághoz fordultak, mert álláspontjuk szerint aránytalan és eltúlzott volt az a jogkövetkezmény, amit a tankerület alkalmazott velük szemben.

Az elbocsátott pedagógusok már több tárgyaláson is túl vannak, az április 13-ai fordulón, ahogyan arra számítani lehetett, a bíró, Halász Krisztián felajánlotta az egyezség lehetőségét a feleknek. A felperesek ajánlata úgy szólt, hogy amennyiben létrejön az egyezség, a sérelemdíjtól, a kamattól és a perköltség igényétől elállnak, a végkielégítésre és a felmentési díjra ugyanakkor továbbra is igényt tartanak. Mint ismert, a visszahelyezésre vonatkozó igény már a tanárok kereseti kérelmében sem szerepelt, tavaly szeptember óta ugyanis mindannyian elhelyezkedtek.

Hirdetés

20231102 082908

Fotó: Holló Bettina / Index

Noha az említett ajánlatra még a bíró is azt mondta: „nem hangzik rosszul”, a Belső-Pesti Tankerületi Központ jogi képviselője, Szikora Gábor arról beszélt, nincs felhatalmazása arra, hogy az egyezséget elfogadja, így az végül nem is jött létre, így a folytatásban a tanárokat külön-külön is meghallgatták. 

Nem sokkal később, a júniusi tárgyalásra már az alperest, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjét is beidézték, Marosi Beatrix ugyanakkor egészségügyi okokra hivatkozva nem jelent meg a bíróságon. 

A következő forduló […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/11/02/birosag-marosi-beatrix-tankeruleti-vezeto-kirugasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem 100 ezer külföldi él jelenleg Budapesten

A KSH adataiból kiderült, hogy a Budapesten élő legnagyobb külföldi csoport a kínai, akiknek a …