2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Gy. Németh Erzsébet: Nem kell bablevest hozni nekem a börtönbe

Hirdetés

Gy. Németh Erzsébet: Nem kell bablevest hozni nekem a börtönbe

„Pölöskei Gáborné Áder Annamáriának mint közszereplőnek sokkal több lehetősége lenne megvédeni magát a sajtóban, de ő a bátyja háta mögé bújik” – mondta Gy. Németh Erzsébet kedd este, az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Gy. Németh Erzsébet elmondta, hogy Pölöskei Gáborné Áder Annamáriának tudnia kellett arról, hogy a bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben elmondta, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklathatja a gyerekeket. Tudnia kellett arról is, hogy a bejelentés megtörtént, hogy ez mit tartalmazott, és hogy a két hét szabadsága kivétele után V. János visszament az intézménybe.

A politikus szerint ezt nemcsak ő állítja, hanem a főjegyzőnek is volt vizsgálata az ügyben Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt, valamint egy eseti vizsgálóbizottságot is felállított a főváros, és Gy. Németh Erzsébet hétfőn a parlamentben ennek a vizsgálati jelentéséből idézett, és támasztotta alá azt, hogy 2011-ben a fővárosi önkormányzatnak és Pölöskei Gáborné Áder Annamáriának lett volna lehetősége többet tenni, hogy a gyerekeket megvédjék.

Hirdetés

A DK országgyűlési képviselőjének elmondása szerint nagyon csodálkozott azon, hogy Áder János indította el ezt az ügyet, hiszen mint mondta, Pölöskei Gáborné Áder Annamáriának mint helyettes államtitkárnak, tehát mint közszereplőnek sokkal több lehetősége lenne megvédeni magát a sajtóban, de ő „mindvégig bujdosik, a bátyja háta mögé bújik”, és úgy gondolja, hogy majd a bíróság lerendezi a dolgot, de ő „áll elébe ennek a pernek”.

Gy. Németh Erzsébet szerint még egy felháborító dolog van ebben az ügyben, hogy senki sem kért bocsánatot a bicskei áldozatoktól a kormánytagok közül. Csak az akkori főpolgármester-helyettes, Csomós Miklós írt most egy levelet Karácsony Gergelynek, melyben megköveti a bicskei áldozatokat, és amelynek egy részletét a DK országgyűlési képviselője felolvasta a parlamentben. Mint mondta, „a kormánytagok dermedt, néma csendben hallgatták a mondatokat”.

Mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatban elmondta: az a szokásrend, hogy magánvádas ügyekben nem függesztik fel a képviselők mentelmi jogát. Hozzátette, hogy korábban az ilyen típusú ügyekben szinte minden esetben jogerősen felmentették az ellenzéki képviselőket, majd megnyugtatta azokat, akik érte aggódnak. Mint mondta „nem kell bablevest vinni neki a börtönbe”.

Felfüggesztették a mentelmi jogát

Március 18-án Pölöskei Gáborné Áder Annamária nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tett Gy. Németh Erzsébet ellen. A magánindítványban kérték a politikus mentelmi jogának felfüggesztését is az Országgyűlés elnökétől.

Azért tették, amiért elmondtam az országnak, Áder János testvére fővárosi főosztályvezetőként tudott arról, mi történik a bicskei gyermekotthonban, mégsem akadályozta meg, hogy V. János tovább zaklassa a rá bízott gyereket

– reagált a mentelmi jog felfüggesztéséről szóló javaslatra az országgyűlési képviselő. Gy. Németh Erzsébet hozzátette, hogy a DK egész közössége nevében mondhatja, nem fognak hallgatni, nem fognak beletörődni, hogy fideszes politikusok mentegetnek segítőket. Elmondta azt is, ők következményeket akarnak, így nem lehet őket megfélemlíteni.

A Mentelmi Bizottság – 3 igen és 2 nem szavazattal – azt javasolta az Országgyűlésnek hétfőn, hogy Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben függessze fel, melyet kedden 140 igen, 43 nem szavazattal elfogadott a parlament, így 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/30/gy.-nemeth-erzsebet-demokratikus-koalicio-ader-janos-mentelmi-jog/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …