2023. november 30., csütörtökMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2023.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Céltalan dél-afrikai címvédés Párizsban

Hirdetés

Céltalan dél-afrikai címvédés Párizsban

A dél-afrikai és az új-zélandi csapat egyaránt öt győzelemmel, valamint egy vereséggel jutott a döntőig. Mindkét válogatott a csoportkörben maradt alul, Új-Zéland a házigazda franciáktól kapott ki 27–13-ra, a Dél-afrikai Köztársaság az írektől 13–8-ra. A negyeddöntőben aztán fordított párosítással találkoztak a felek, és az európaiak húzták a rövidebbet, de mindkét összecsapás szorosan alakult. Az új-zélandiak 28–24–re verték az íreket, a dél-afrikaiak 29–28-ra a franciákat. A címvédő aztán az elődöntőben is kicentizte, a végül bronzérmes angolokat ugyancsak minimális különbséggel (16–15) múlta felül. Eközben az új-zélandi válogatott gálázott az Argentína elleni elődöntőben (44–6).

A finálé a várt szoros összecsapást hozta, és a védekezések domináltak. Bár arra talán még így is kevesen számítottak, hogy szinte csak és kizárólag a rúgójátékosok jutnak főszerephez.

Hirdetés

Az első félidőben a dél-afrikai Handré Pollard négyből négy büntetőt értékesített, az új-zélandiaknál Richie Mo’unga kettőből kettőt (12–6). Az első félidő krónikájához tartozik, hogy az All Blacks kapitányát, Sam Cane-t a 27. percben 9–3–as állásnál kiállították.

Handré Pollard négy sikeres büntetőjével döntő érdemeket szerzett a győzelemből

Handré Pollard négy sikeres büntetőjével döntő érdemeket szerzett a győzelemből

Fotó: David […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/10/29/rogbi-vilagbajnoksag-donto-webb-ellis-del-afrikai-uj-zeland/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …