2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Több hetet is csúszhat a Dunaferr eladása

Hirdetés

Több hetet is csúszhat a Dunaferr eladása

A Dunaferr eladásának véglegesítéséhez már csak az Európai Unió fúzió kontroll eljárásának lezárására van szükség – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A tárca közleményből kiderült, hogy az egyszerűsített eljárás határidejét az Európai Bizottság október 13-ban állapította meg, emiatt a Liberty Steellel kötött szerződésben lévő szeptember 30-i határidő is módosul.

Vagyis az eladás véglegesítése egy-két hetet még várat magára.

Hirdetés

Korábban a Dunaferr fizetésképtelenné vált, majd felszámolási eljárás keretében a Liberty Steel adott be érvényes és nyertes pályázatot, így a cég értékesítése sikerrel zárult. Azonban a tulajdonosi jogok átadására csak az uniós eljárás befejezését követően kerülhet sor, addig a felszámolóbiztos gyakorolja a tulajdonosi jogokat.

A Dunaferrel kapcsolatos híreinket ide kattintva olvashatja.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230929_Tobb_hetet_is_csuszhat_a_Dunaferr_eladasa#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …