Hiába folyik már sokszor szinte a csapból is az, hogy a különböző diétáknak és diétás termékeknek, így a mindenmentes, paleo-, keto-, szénhidrátcsökkentett vagy vegán élelmiszereknek köszönhetően egészségesebbek és jó eséllyel soványabbak is leszünk, a legtöbben továbbra sem szeretnék a húst és a zsírban tocsogó gyorskaját növényi alternatívára cserélni.
Ez pedig magában talán nem is akkora probléma, hiszen annak ellenére, hogy sok betegség kialakulását kötik a húsfogyasztáshoz, a túlzott szénhidrát- és cukorbevitelhez, egy kutatás szerint sokkal károsabb lehet az, ha kifejezetten szénhidrátcsökkentett termékeket fogyasztunk, és megvonjuk magunktól az állati eredetű élelmiszereket.
A húsból, tojásból és tejből álló étrend egészségesebb lehet, mint a vegán
Hosszú évek óta hallható az, hogy az állattartás és a húsfogyasztás nemcsak hogy a globális felmelegedés hatásait erősíti fel, hanem az emberi szervezetre is rossz hatással van, emiatt pedig egyre többször hallható az is, hogy valaki vegán vagy vegetáriánus étrendre áll át.
Igen ám, de egy most készült vizsgálat eredményei pont ennek az ellenkezőjét állítják, azaz hogy a vegán étrend sokkal kevésbé egészséges, mint ha a húst, a tojást és a tejet is beletennénk az ételeinkbe.
Az Egyesült Nemzetek (ENSZ) Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) jelentése – amely több mint 500 tanulmányt és 250 szakpolitikai véleményt vizsgált meg – arra a következtetésre jutott, hogy
az állati eredetű élelmiszerek a „nélkülözhetetlen tápanyagok létfontosságú forrásai”.
Ezek közé tartoznak a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok, valamint a vas, a kalcium és a cink, amelyek egyaránt létfontosságúak az egészséghez és a fejlődéshez. A szervezet szerint azonban ezeket a makro- és mikrotápanyagokat nehéz megtalálni „a […]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!