2024. március 2., szombatMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Márton Anita nem jutott döntőbe Budapesten, szóba került a visszavonulás is

Hirdetés

Márton Anita nem jutott döntőbe Budapesten, szóba került a visszavonulás is

A 34 éves klasszis a magyar atlétika történetének egyik legnagyobb alakja: a 2016-os riói olimpián bronz-, a 2017-es londoni szabadtéri vb-n ezüstérmet nyert, a 2018-as fedett pályás vb-n pedig Magyarország eddigi egyetlen világbajnoki címét szerezte meg.

Márton idei legjobbja 18,40 méter volt, és az egyértelműnek tűnt, hogy ennél jobb eredmény kell tőle a selejtezőben a szombat esti fináléba kerüléshez. A szegedi lökő elsőre nem talált bele jól a dobásába, és 16,69 métert ért el, amin másodikra csaknem egy métert tudott javítani, ám még a 17,67-tel is messze állt a legjobb 12-től.

A hazai publikum már az első két kísérleténél is komoly biztatásban részesítette, az utolsó sorozatban pedig még a korábbiakon is túltett. Márton Anitát a dobókörben az elsőtől az utolsó mozdulatáig ütemes taps segítette, ő pedig a korábbiaknál messzebbre repítette a szert, de nem elég messzire. Az eredményjelzőn aztán 17,85 méteres eredmény jelent meg, ami után a kiváló sportoló megköszönte a biztatást a nézőknek, majd kissé csalódottnak tűnve kisétált edzőjéhez a lelátó elé.

Hirdetés

A selejtezőszint 19,10 méter volt, amelyet nyolcan teljesítettek, az utolsó, 12. helyen az ausztrál Maddison-Lee Wesche jutott döntőbe 18,59 méterrel.

Jól vagyok, jól éreztem magam, szuper volt ilyen közönség előtt versenyezni. Az utolsónál úgy éreztem, jobb lesz, ezért voltam kicsit csalódott – kezdte értékelését a 34 éves sportoló, aki a magyar atlétika történetének egyik legnagyobb alakja. – Szerettem volna idei legjobbat lökni, és az edzések jól mentek az elmúlt napokban, de az az igazság, hogy sohasem volt az erősségem a selejtező, nem vagyok egy jól kezdő. Nem véletlen, hogy mindig a hatodikra szoktam a legnagyobbat dobni.

Márton beszélt arról is, hogy a fokozatos javulás, ami jellemezni szokta, most is megvolt, de a tervezett, 17 méter feletti kezdés nem jött össze, és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/08/26/vilagbajnoksag-budapest-sulylokes-marton-anita-visszavonulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …