2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar éremeső és újabb olimpiai kvóták Németországban

Magyar éremeső és újabb olimpiai kvóták Németországban

Parádés idő és hangulat jutott szombatra

A péntek délelőtti viharos körülményeknek szerencsére nem sok nyoma maradt szombatra Duisburgban, legfeljebb a kicsit hűvösebb időjárás (értsd 19-20 fok) emlékeztetett arra, hogy az otthoni viszonyokkal ellentétben itt nem várható mára sem kánikula.

A hangulatra már tegnap sem lehetett panasz, nyilván főleg a hazai sikereknél tombolt az esőben is kitartó népes szurkolótábor, de a rengeteg kilátogató francia is remek hangulatot csinált. Persze az egész lelátó hangulatfelelőse ezúttal is a magyar törzsszurkoló, a „dobos Karcsi bácsi”, Ladunga Károly volt – tehát itt is képviseltettük magunkat rendesen.

Ahogyan a vízen is, hiszen Kopasz Bálint negyedik világbajnoki címe, a kajak négyes parádés ezüstje és a Kiss Blanka, Lucz Anna kettős bronza az éremtáblázat második helyére repítette a mieinket.

Kettő + egy magyar éremmel indultak a finálék

A mai programot magyar szempontból Rendessy Eszter K–1 1000 méteres fináléja indította el, a 20 éves sportoló pedig bronzéremmel zárta a futamot.

„Próbáltam az elején tartani a lépést a riválisokkal, hogy ne lógjanak meg nagyon, de ennyire még sosem fájt pálya” – mondta a futam után Rendessy Eszter.

Az év során az 500 méterre készülő Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajakduó az 1000-es fináléban ennek megfelelően a fél távnál még remekül is állt, és vezette a versenyt, az utolsó 300 méteren viszont a spanyolok elléptek, és magyar ezüst lett a vége.

Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajakduó

Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajakduó

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

„Borzasztóan fájt ez az ezer méter, de amikor felnéztem, és láttam, hogy legelöl megyünk, akkor tudtam, hogy innen már nagy bajunk nem lehet” – kezdte Szántó-Szabó Tamás.

„Az egész évben egy rövidebb távra készültünk, úgy voltunk vele, hogy próbáljuk az elejét megnyomni és onnantól tartani az előnyt, amíg tudjuk, de a táv második felén a spanyolok megindultak, és a finisben nem tudtuk tartani velük a lépést” – tette hozzá Vajda Bence.

A Kollár Kristóf, Fejes Dániel kenu páros 1000 méteren az ötödik helyen futott be, a női egyesek mezőnyében  Kisbán Zsófia a fél távnál még csak a hatodik helyen ment, de óriási hajrát kivágva kapaszkodott az élmenőkre, és a végén úgy tűnt, a bronzot el is csípi – de nem egészen egy tizedmásodperccel lemaradt erről. A kínai Li Li több mint négy másodperccel vezetett előtte 750-nél, de ebből 95 ezred előnye maradt csupán a bronzért.

„Nem a riválisokat figyeltem, igyekeztem egy maximális pályát menni, mindent beletettem, kihajtottam magam, nem maradt semmi, hogy ez most ilyen kevésen múlt… Így sikerült, jobbak voltak ma az ellenfelek ennyivel” – mondta Kisbán Zsófia.

A parasportolók vették át egy kis időre a vizet, Varga Katalin pedig Kanadához hasonlóan bronzérmet szerzett KL–2 200 méteren, majd Birkás Balázs K–1 200 méteres döntőjével folytatódott a gyorsasági verseny.

A 2017-ben és 2018-ban párosban világbajnok sportoló négy év óta az első fináléjára készülhetett bármilyen nagy versenyen, ezúttal pedig a 6. helyen zárt, majd jöhetett egy brutális menet: négy olimpiai szám fináléja következett egymás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kajak-kenu/2023/08/26/kajak-kenu-vilagbajnoksag-2023-duisburg-dontok-osszefoglalo-varga-adam-csipes-tamara-adolf-balazs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

Mint beszámoltunk róla, az elmúlt hónapokban egyre feszültebbé váló kapcsolat a napokban mérgesedett el igazán, …