A tesztben szereplő termékek mindegyike a Magyar Élelmiszerkönyv által meghatározott minimum 25 százalék májtartalommal rendelkező májas, májkrém csoportba tartozott.
A termékek meghatározó összetevője 21 esetben a sertésmáj, 16 májkrémben pedig a csirkemáj volt. A tesztben 17 magyar és 20 külföldi előállítású termék vett részt, kiszerelésük 48 és 400 gramm között mozgott – közölte a Nébih az MTI-vel.
A Nébih laboratóriumaiban végzett vizsgálatokban élelmiszer-biztonsági és -minőségi szempontból mindent rendben találtak. A májkrémek közül 13 nem felelt meg maradéktalanul a jelölési előírásoknak.
A szabálytalanságokat főként az összetevők feltüntetésével, valamint a tápértékjelöléssel kapcsolatban állapították meg a szakemberek. Például két májkrémnél a zsírtartalom mért és jelölt értéke nem egyezett meg.
A feltárt hibák miatt az érintett élelmiszer-vállalkozókkal szemben hatósági eljárás indult.
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!