2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kiszivárgott, hogyan úszná meg Amerika az államcsődöt

Kiszivárgott, hogyan úszná meg Amerika az államcsődöt

Európai idő szerint vasárnap reggel érkezett a hír, miszerint Joe Biden amerikai elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök elvi megállapodást kötött a szövetségi kormány 31,4 ezer milliárd dolláros adósságplafonjának felfüggesztéséről.

Ezzel elkerülhető az Egyesült Államok technikai csődje.

Pedig, ahogy megírtuk nagyon közel volt a gazdasági katasztrófa. Janet Yellen pénzügyminiszter szerdán megismételte figyelmeztetését, mely szerint ha a törvényhozók nem emelik meg az adósságplafont, az Egyesült Államoknak nem lesz elég pénze.

Ráadásul a Fitch nemzetközi hitelminősítő intézet az Egyesült Államok „AAA” hosszú távú kibocsátói nemteljesítési minősítését (IDR) „negatív” kilátásra helyezte az államadósság-plafon megemeléséről szóló tárgyalások elhúzódása miatt.

Ez pedig már komolyan a fizetésképtelenséggel fenyegetett.

Az amerikai elnök és a házelnök szombati megállapodása mellett új korlátozásokat is bevezetnek a szövetségi kiadásokra vonatkozóan – írta meg a New York Times. Ha a kongresszus jóváhagyja a megállapodást, az véget vet a pártok közötti patthelyzetnek, és megakadályozza a potenciálisan pusztító államcsődöt.

Szivárognak a részlet

Fontos azt is kiemelni, hogy a megállapodás nem csupán az adósság- és kiadási kérdésekről hetek óta tartó, magas fordulatszámon zajló vitát oldja meg, hanem fontos változásokat vezet be a környezetvédelmi engedélyezés, a szociális biztonsági programok munkakövetelményei és az adóhivatal adóvégrehajtása terén is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/29/amerika-allamadossag-csod-joe-biden-csodegyezseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Majdnem agyonverték őket Alsózsolcán, most válaszokat akarnak adni

Majdnem agyonverték őket Alsózsolcán, most válaszokat akarnak adni

„Mi, az Andrada tulajdonosai és vezetése, teljes mértékben értjük és komolyan vesszük az akkumulátor-újrahasznosítási technológiák keltette …