2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Erős figyelmeztetés jött az USA-ból: “A nyugati bankok rettentően sokat kockáztatnak Oroszországban”

Hirdetés

Erős figyelmeztetés jött az USA-ból: “A nyugati bankok rettentően sokat kockáztatnak Oroszországban”

“Keményebben akarjuk szankcionálni azokat a nyugati bankokat, amelyek továbbra is jelen vannak Oroszországban” – közölte Janet Yellen, aki részt vett a G 7 pénzügyminiszterek értekezletén Olaszországban.

Az USA örülne, ha az osztrák Raiffeisen, illetve az olasz Unicredit kivonulna Oroszországból? A kérdésre az amerikai pénzügyminiszter így válaszolt: ”Csak akkor alkalmazunk konkrét szankciókat velük szemben, ha erre okunk van, de azt hiszem, hogy a két bank óriási kockázatot vállal azzal, hogy ottmaradt Oroszországban. Úgy gondolom, mindkét bank felügyeleti szervei figyelmeztették őket arra, hogy legyenek nagyon óvatosak!”

El kell hagyni Oroszországot! – erre figyelmeztette az Európai Központi Bank nevében Fabio Panetta az uniós bankokat. Hangsúlyozta, hogy azoknak a bankoknak a reputációja nagyon meggyengülhet, melyek továbbra is ottmaradnak Oroszországban. A Raiffeisen International messze a legnagyobb uniós bank, mely még marad Oroszországban, a második helyen az Unicredit áll. Harmadik az IntesaSanpaolo olasz bank, amely éppen azon dolgozik, hogy felszámolja oroszországi üzleteit.

Hirdetés

Az amerikai pénzügyminisztérium nemrég írásban is figyelmeztette a Raiffeisent, hogy Oroszországgal kapcsolatos ügyletei miatt korlátozhatják az amerikai pénzügyi rendszerhez való hozzáférését. A tárca ugyanis azon az állásponton van, hogy “Oroszország mindinkább hadigazdasággá válik, ezért nem könnyű szétválasztani a polgári és a katonai szektort.” A bankot ért figyelmeztetés azután jött, hogy híre ment: 1,5 milliárd eurós ügyletre készült egy feketelistán szereplő orosz oligarchával. A Raiffeisen International értette a finom célzást, és visszalépett az üzlettől Oleg Deripaskával.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240530_eros-figyelmeztetes-jott-az-usa-bol-a-nyugati-bankok-rettentoen-sokat-kockaztatnak-oroszorszagban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagyot hízott osztalékokból Mészáros Lőrinc bankszámlája

Tucatnyi céges közgyűlésen vett részt Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos az elmúlt hetekben, órák alatt döntött …