2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Donald Trump lehet, hogy elnöki tanácsadót csinálna Elon Muskból

Hirdetés

Donald Trump lehet, hogy elnöki tanácsadót csinálna Elon Muskból

Donald Trump tárgyalt Elon Muskkal arról, hogy győzelme esetén elnöki tanácsadóvá nevezné ki a Tesla-vezért – írja a Wall Street Journal.

Ugyan az egyeztetés konkrét eredménnyel nem zárult, ami talán a két üzletember korábban fagyos viszonyával is magyarázható, viszont a megbeszélésről tudomással bíró források szerint szóba került, hogy Musk olyan területekkel foglalkozhatna, mint a határvédelem vagy a gazdaság. Ezen utóbbi két téma ugyanis azok közé tartozik, amikről a Tesla-vezér szívesen értekezik a nagy nyilvánosság előtt is.

A találkozón Musk és a milliárdos befektető, Nelson Peltz arról tájékoztatták Trumpot, hogy van tervük egy választási csalások megelőzésére szolgáló adatalapú projektre, illetve azt is megosztották az elnökjelölttel, hogy belekezdtek egy kampányba, amelynek keretein belül az üzleti élet befolyásos szereplőit próbálják lebeszélni Joe Biden újraválasztási kampányának támogatásáról.

Hirdetés

A találkozó még márciusban történt Peltz Palm Beach-i villájában, ám annak részleteiről egészen idáig nem számolt be senki.

Nem Musk lenne az első milliárdos tanácsadója Trumpnak, a volt elnök korábbi ciklusában a Marvel vezetésében is oroszlánrészt vállaló Isaac Perlmutter töltött be hasonló szerepkört, bár ő a veteránok ügyeivel kapcsolatban adott elvileg tanácsokat az elnöknek.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240530_trump-tanacsado-musk-usa#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vegyesen mozgott a forint pénteken

Vegyesen mozgott a forint pénteken a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon – írja az …