2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / 30 millióval szponzorálta a Szerencsejáték Zrt. cége a kormányszóvivő testvérének alapítványát

Hirdetés

30 millióval szponzorálta a Szerencsejáték Zrt. cége a kormányszóvivő testvérének alapítványát

Az Alapítvány a Polgári Józsefvárosért nettó 30 millió forintos közérdekű célra fordítható támogatást kapott az állami Szerencsejáték Zrt. szponzorpénzeit osztó leánycégétől – derült ki a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. által közzétett friss listából. Az április elejei döntés komoly anyagi támogatást jelent a civil szervezetnek, amely nem is annyira civil, inkább Fidesz-közeli. 

Olyannyira Fidesz-közeli, hogy a székhelye a Baross utca 19.-ben van, ott, ahol a Fidesz józsefvárosi irodája is működik. De nem ez az egyetlen kapcsolat. Az alapítvány alapító okirata szerinti fő célja „Józsefváros polgári hagyományainak ápolása”, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Fidesz és a kormány üzeneteit teríti a kerületben.

Az alapítvány nemrég, januárban 11 millió forintot nyert a kormány által létrehozott Városi Civil Alap pályázatán is, ahol állami forrásból gyakran jutnak pénzhez a kormánnyal szimpatizáló civil szervezetek. (Ugyanekkor, ugyanennyit nyert a szomszédos kerületben működő Fidesz-közeli Alapítvány a Polgári Ferencvárosért is.) 

Hirdetés

De az alapítvány 2022-ben 60 millió forintot kapott Csák János kulturális és innovációs miniszter döntése alapján a józsefvárosi cigányzene népszerűsítésére is. Továbbá ők adták ki egy ideig a Fidesz által elvesztett 2019-es önkormányzati választások után helyben terített Hírnyolc című kormánypárti kiadványt is.  

A józsefvárosi alapítvány vezető tisztségviselője nem más, mint Vitályos Eszter kormányszóvivő testvére, Vitályos Fanny. Ő a helyi Fidesz alelnöke, a kormánypárt által delegált külsős bizottsági tag az egyik önkormányzati bizottságban, a június 9-i önkormányzati választáson pedig fideszes képviselőjelöltként indul Józsefvárosban. 

A civil szervezetben megfordult a volt kerületi polgármester, Kocsis Máté pártfogoltjaként Farkas Örs is, aki később, 2022-től Rogán Antal minisztériumában már helyettes államtitkár. Farkas idén megkapta a visszavonult Varga Judit képviselői mandátumát, és már államtitkárként felügyeli a polgári titkosszolgálatokat

Az alapítványt egyébként a jelentős külsős támogatások tartják életben. Míg 2020-ban a bevétele 31 millió forint volt, 2021-ben már közel 100 millió. 2022-ben a bevétel 161 millióra nőtt, amiből a kapott támogatás 154 millió volt, csaknem duplája az előző évinek. A frissen leadott, tavalyi mérleg szerint megcsappantak a bevételek, mert 

2023-ban az összes bevétel lecsökkent 103 millióra, ebből a kapott támogatások összege 94 millió volt, és végül 2,6 milliós veszteséggel zárták a tavalyi évet. 

Nyitóképünk illusztráció.

* * *
Lakástámogatás meglévő és vállalt gyermekek után

A lakástámogatási rendszer egyik legfontosabb eleme a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK). Az igénylők lakáscéljuk megvalósításához 600 ezer és 10 millió forint közötti összeget kaphatnak meglévő és vállalt gyermekük után. A Bankmonitor CSOK kalkulátorával a támogatási jogosultság könnyen ellenőrizhető, de azt is meg lehet tudni, hogy igényelhető-e a támogatáshoz kapcsolódó kedvezményes CSOK-hitel.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240530_30-millioval-szponzoralta-a-szerencsejatek-ceg-a-jozsefvarosi-fideszes-kepviselojelolt-alapitvanyat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtaláltuk a vállalkozót, akit Magyar Péter megnevezett a törölt posztjában

Kollár Steve, a „magyar Terminátor” egy rakás címet begyűjtött már: volt világbajnok táncos, ingatlanfejlesztő és …