2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Egyre többen próbálnak megosztással spórolni, ahogy mélyül a válság

Hirdetés

Egyre többen próbálnak megosztással spórolni, ahogy mélyül a válság

A FoxPost tulajdonosa, Bendzsel Ádám maga sem akarta elsőre elhinni, milyen számokat ígértek neki a Vinted használtruha-applikációtól, de miután szerződést kötöttek, a litván cég is jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az év első negyedében megduplázódjon a magánemberek közötti forgalom a csomagküldő szolgálatnál. A száguldó infláció miatt egyre többen fedezik fel a hasonló lehetőségeket a spórolásra – ezek közül mutat be többet a HVG e heti száma.

Egész változatos új kísérleteket láthatunk. Pesthidegkúton például energiaközösséget szerveznek, amelybe mindenki a saját napelemei által előállított energiával kapcsolódhat be, a gazdák termelői közösségbe szerveződve viszik az árujukat a piacra, és az autómegosztók is egyre népszerűbbek.

Generációs trend is az, hogy megváltozik a tulajdonhoz való viszony, és a technológia változása is ebbe az irányba mutat – mondta a HVG-nek Kerekes Antal, a PwC Magyarország technológiai tanácsadásért felelős cégtársa. Nagy szívfájdalmának azt tartja, hogy a közösségi gazdaság résztvevőinek nem akkora az érdekérvényesítő képessége, mint a szabályozott piac szereplőinek, és itt bőven elég arra gondolni, mi lenne, ha mindenki akkora nyomásgyakorlásra volna képes, mint a taxisok.

Hirdetés

Részletek a HVG e heti számában.

© null

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230517_megosztas_valsag_inflacio_ajanlo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Közel 10 milliárd forint osztalékot vett ki Balásy Gyula a kormány reklámkampányait szervező cégeiből

Közel 10 milliárd forint osztalékot vett ki Balásy Gyula a kormány reklámkampányait szervező cégeiből

6,78 milliárd forint nyereséggel zárta 2022-t a New Land Media Kft., a kormánykommunikáció egyik kedvenc …