2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Isten a teremtő frekvencia, ránk pedig így hat a hangterápia

Hirdetés

Isten a teremtő frekvencia, ránk pedig így hat a hangterápia

Ma már több alternatív gyógyászati módszer is rendelkezésünkre áll, ha pszichés vagy fizikai betegségektől, fájdalmaktól szenvedünk. A nem hivatalos orvoslás keresi a megoldásokat a rákra, a szív- és érrendszeri betegségekre is. Van, amit szinte mindenki mindennap használ, még ha nincs is tudatában annak, hogy épp „gyógynövényterápiázik”. Hiszen a teák, növényekből készült krémek, tinktúrák ezt az orvoslást jelentik. De elterjedt a homeopátia is, ami ritka növényi, állati vagy ásványi eredetű anyagokat használ gyógyítás céljából. Az eredményességét azonban sokan vitatják.

Ősi gyógytudományok

Érdekes a tibeti hangterápia, ami a hangtálakon, a gongon és a sámándobon alapul. Régen tudatállapotok változtatására, vallási szertartásoknál használták, ma meditációra, betegségmegelőzésre alkalmazzák, de akár  ismerkedhetünk is  hangtálak ütögetése közben a Szigeten . A hangterápiás eszközök nagyon mély alfa, théta vagy akár delta agyhullám szintre képesek elvinni az embert, ami elősegíti a test sejtszintű regenerációját és megújulását, a tudat tágulását és a meditatív állapot elérését. 

A kiropraktika manuális technikákat alkalmaz a gerinc és az ízületek javítására, az izomzat, a csontok helyreállítására. Az apiterápia a mézet, méhmérget és a méhpempőt használja gyulladásokra, hormonzavarokra, fájdalomcsillapításra. De van, aki a cseppet sem kellemes méhcsípést veti be, ha reumáról van szó.

Hirdetés

Az akupunktúra az ősi kínai orvosláson alapul, ez az, amikor tűket tesznek a test azon pontjaira, amelyek az energiacsatornákhoz (meridiánokhoz) kapcsolódnak, és a chi szabad áramlását segítik. De használhatjuk a japán reikit is, aminek során az orvos energiákat fókuszál a gyógyításra, a stressz kezelésére.

Úgyhogy módszerekből nincs hiány, de olyan alternatív metódus nem sok van, amelynek művelői karitatív célokat is maguk elé tűznek. A Sound–Garden viszont épp ilyen. A megálmodója, Érczy Zsolt a médiában dolgozott, volt szerkesztő, producer, edukációs programok szervezője, de filozófiát is tanult. Talán épp ezért fordult a hangterápia felé, amit ki is próbálhattunk. A hangfrekvencia-terápia, avagy sonopunktúra hasznos lehet, ha fájdalmaink vannak, ha ellazulnánk, jobban aludnánk, energikusabbak lennénk, vagy az immunrendszerünket erősítenénk.

Érczy Zsolt

Érczy Zsolt

Fotó: Tövissi Bence / Index

Minden rezeg, ami él

„A hangokkal való gyógyítás tudományos alapokkal rendelkezik. Nem közismert, de 2500 évvel ezelőtti feljegyzések bizonyítják, hogy már Pitagorasz és Hippokratész is kísérleteztek különböző hangokkal és frekvenciatartományokkal, gyógyítási céllal” – mondja Érczy. De a gregorián énekek, a tibeti kántálás is a rezgés gyógyhatásán alapul, hiszen ahogy Érczy Zsolt állítja,

minden rezeg, sejtjeink, gondolataink, a kémia, a vegyületek. A gondolatok is hullámok. Ami nem rezeg, az nincs is, ami viszont rezeg, annak van energiája.

A gamma frekvenciával történő kísérletek már nem annyira új keletűek, egy 2016-os kutatásból kiderült, hogy a 40 Hz-es fény- vagy hanghatás megakadályozza az idegsejtek pusztulását, megerősíti a szinapszisokat. Egereknél figyelték meg először, hogy a hangok hatására javult a beteg egerek állapota, könnyeben kitaláltak a labirintusból, gyorsabban ráleltek elfelejtett ételükre. Érczy elmondása szerint ez nem is meglepő, hiszen a test energiahálózatát lehet stimulálni hangokkal, és a beteg sejt más frekvencián rezeg, mint az egészséges. Ráadásul az agyideg összeköti a dobhártyát a szervekkel, így a külső hangok mélyen hathatnak a belső rendszerekre. A különböző frekvenciák összehangolják a sejteket, amelyek nincsenek harmóniában a test többi részével. „Az Alzheimer-kórosoknál a megfelelő frekvencia megakadályozhatja a plakkok kialakulását, és stimulálhatja az ingerületátvitelt. Újradrótozza a klasszikus kapcsolatokat. Így megerősödnek a kognitív képességek, és akár több hónapig is megmarad a kezelés hatása: az emlékezet frissülése, az életminőség általános javulása.”

Érczy Zsolt

Érczy Zsolt

Fotó: Tövissi Bence / Index

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tudomany/2024/05/24/hang-terapia-rezges-herz-gyogyitas-rak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A sport mégsem olyan fontos?

Az, hogy valaki mennyit mozog, összefügg genetikájával, étrendjével, fizikai állapotával, iskolázottságával, vagyonával, vagy azzal, hogy …