2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Putyin szándékosan szivárogtathatta ki a tűzszüneti ajánlatot, és erre jó oka lehetett

Hirdetés

Putyin szándékosan szivárogtathatta ki a tűzszüneti ajánlatot, és erre jó oka lehetett

„Ezt nem ő mondja, hanem kiszivárogtatták a Kreml köreiből. Azonban valószínűleg ez az ő szándékával történt, de jó lenne, ha ő is megerősítené” – reagált az Indexnek Kis-Benedek József arra a hírre, amely szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök hajlandó tűzszünetet kötni Ukrajnában a jelenlegi frontvonalak mentén. Mindezt több magas rangú orosz tisztviselőre hivatkozva közölte a Reuters hírügynökség.  

A biztonságpolitikai szakértő megjegyezte, hogy ez azzal a feltétellel történhetne meg, ha elismerik, hogy amit ő már elfoglalt, az Oroszország része. A biztonságpolitikai szakértő leszögezte, hogy ebben a formában nem elfogadható az ajánlat, maximum tűzszüneti feltételként lehet azt kezelni.

Azért Ukrajna és a nemzetközi közösség számára nem elfogadható az, hogy valaki egy rablóháborút folytat, az ország több mint húsz százalékát elfoglalja, aztán azt mondja, hogy stop ez már az enyém

Hirdetés

– mondta Kis-Benedek József.

Ukrajnának meg kellene fontolnia az ajánlatot?

Kis-Benedek József úgy látja, ha tűzszüneti megállapodás arra vonatkozik, hogy érdemi tárgyalások kezdődnek a két ország viszonyának rendezéséről és a végleges határokról, akkor ez egy elfogadható javaslat lehet.

Ugyanakkor hozzátette, hogy több részletet kell ismerni ahhoz, hogy nyilatkozni lehessen a kérdésről, az viszont biztos, hogy ha a rendezésre irányul Putyin szándéka, az ajánlatot meg kellene fontolnia az ukrán vezetésnek.

A kérdésről persze Ukrajnának kell dönteni, az ő hazájukról van szó

– jegyezte meg Kis-Benedek József.

A szakértő kitért arra, hogy más feltételekkel nem lehet elfogadni az ajánlatot, ugyanis az jutalmazná az agresszort, egyúttal arra buzdítana mindenkit, hogy erővel kell rendezni a kérdéseket, mert akkor belenyugszik a világ, és a határok az elfoglalt területeken húzódnának.

,,A világrend arról szól, hogy nem lehet anarchia, szabályok vannak. Létezik a nemzetközi jog, amelyet nem lehet felrúgni” – összegezte a szakértő. 

Oroszország jelentette az akadályt

A hadviselő felek legutóbb a háború első hónapjaiban, 2022-ben folytattak érdemi tárgyalásokat fegyvernyugvásról, amelyről itt írtunk. A 2022-es tárgyalások után tavaly év végén is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/24/haboru-orosz-ukran-konfliktus-vlagyimir-putyin-tuzszunet-ukrajna-oroszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több az egyedülálló apa Magyarországon

Jelentősen emelkedett az egyedülálló apák száma itthon, egy felmérés szerint már 64 ezer férfi neveli …