2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Tudomány / Éjjeli lepkészés és denevérhang-vadászat is lesz a vácrátóti botanikus kertben

Hirdetés

Éjjeli lepkészés és denevérhang-vadászat is lesz a vácrátóti botanikus kertben

A “Ne csak nézz, szaglással, ízleléssel, tapintással is ismerkedj a növényekkel!” mottóval meghirdetett programok idén három ázsiai témájú sétával bővülnek.

Kósa Géza dendrológus, a Nemzeti Botanikus Kert korábbi vezetője az elmúlt évtizedekben számos különleges fát és cserjét telepített itt, amelyek jelentős részét távol-keleti és közép-ázsiai expedícióin gyűjtötte, így mára a vácrátóti kert hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő jelentőségű kelet-ázsiai fásszárú-gyűjteménnyel rendelkezik.

A kert éjszakai életébe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők az Éjjeli lepkészés és a Denevérhang-vadászat elnevezésű, sötétedés után induló túrákon, csakúgy, mint a szentjánosbogarakat megfigyelő vezetett sétán.

A kert hatalmas, öreg fáiról, azok történetéről szól a Fák-erdők titkai elnevezésű túra. A beporzókat bemutató vezetett túrán pedig érdekes információk hangzanak el hazánk főbb beporzó csoportjairól, a méhekről, legyekről és pillangókról.

Hirdetés

A közlemény szerint az ÖK idén is folytatják a 2021-ben Kert a köbön néven indított tudománykommunikációs programsorozatát. Az első eseményt május 13-án tartják a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben A biológiai invázió problémái és megoldási lehetőségei címmel. A június 24-ei Fenntartható-e még a fenntarthatóság? című programon a fenntarthatóság eszméiről és a valósággal való ütközéséről hallhatnak előadásokat az érdeklődők – közölte az ELKH.

Forrás:
https://www.origo.hu/tudomany/20230505-uj-tematikus-programokkal-varjak-a-latogatokat-a-vacratoti-nemzeti-botanikus-kertben.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így működött Magyarországon az orosz propaganda

Így működött Magyarországon az orosz propaganda

Alekszej Guszev tüzérszázados az 1848-49-es magyar szabadságharc hőse volt. Illés Béla az Új Szó 1945. …