2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Victor Kiplangat nyerte a férfi maratonit a budapesti világbajnokságon

Hirdetés

Victor Kiplangat nyerte a férfi maratonit a budapesti világbajnokságon

A klasszikus 42,195 kilométeres távnak 83-an vágtak neki 7 órakor. Az útvonal a nők szombati viadalához hasonlóan a Hősök teréről indult és Budapest belvárosán haladt végig, a futóknak egy rövidebb kör után négy tíz kilométeres kört kellett megtenniük az Andrássy út-Erzsébet tér-Akadémia-Lánchíd-Alagút-Attila út-Várkert bazár-Lánchíd-Andrássy út útvonalon.

A korai kezdés ellenére már szép számú szurkolósereg gyűlt össze a rajtra, a nézők pedig folyamatosan érkeztek és biztatták az atlétákat, akik kifejezetten tempósan indították a versenyt, az első öt kilométert 15 perc alatt tették meg. Ezt követően némileg visszavettek az iramból, így egészen a táv feléig egy kifejezetten sok, mintegy 30 futó volt tagja az élbolynak, melynek elején többnyire az ugandai, kenyai és etióp futók diktálták az iramot.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/08/27/victor-kiplangat-atletikai-vilagbajnoksag-maratoni-budapest/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …