2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A jenkik túlélték a történelem legpocsékabb váltását, a csodás Noah Lyles megmentette őket

Hirdetés

A jenkik túlélték a történelem legpocsékabb váltását, a csodás Noah Lyles megmentette őket

Az ember azt hihetné, hogy az Egyesült Államok 4×100-as férfiváltója oktatófilmbe illő versenyzéssel nyert szombat éjjel világbajnoki aranyérmet a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban.

Az oktatófilm stimmel, csak éppen akkor kell levetíteni a videót, amikor azt tanítják a világ testnevelési egyetemein: hogyan NEM szabad átadni a váltóbotot.

Hirdetés

A döntőben történt, hogy az amerikai staféta második embere, Fred Kerley megpróbálta átadni a váltóbotot Brandon Carnesnak. A szakállas Carnes szépen hátranyújtotta a kezét, ahogy kell, Kerley azonban érthetetlen módon elhúzta a botot, mintha nem akarná odaadni a társának, akinek kapirgálnia kellett, és csak harmadik próbálkozásra sikerült kitépnie Kerley kezéből.

De ez még nem minden, egy ponton Carnes úgy érezte, nincs jó helyen a bot a jobb kezében, áttette a balba, majd onnan megint vissza a jobb kezébe. 

Így aztán sikerült is eltékozolni az előnyt, Noah Lyles gyakorlatilag négyes holtversenyben vágott neki az utolsó száznak. Lyles azonban olyan kirobbanó formában van, hogy nem okozott gondot neki a konkurencia lehajrázása, és harmadik budapesti aranyérmének megszerzése a 100 és a 200 sík után.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/08/27/4×100-m-ferfi-valto-budapest-vilagbajnoksag-amerikai-stafeta/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …