2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Véget ért a monacói átok: Leclerc megszerezte első hazai győzelmét

Hirdetés

Véget ért a monacói átok: Leclerc megszerezte első hazai győzelmét

Az idény nyolcadik versenyhétvégéjén úgy tűnt, az Ausztrál Nagydíj után két hónappal ismét meg lehet szorongatni a háromszoros világbajnok Max Verstappent, ugyanis sem a pénteki két szabadedzésen, sem a másnapi, időmérő előtti utolsó gyakorláson nem tudott beleszólni az élmezőny csatájába. Azonban mindenki tudja, hogy a holland elégedetlensége nem egyenlő a rossz teljesítménnyel – szinte minden futamon panaszkodik, aztán újabb győzelmet zsebel be. 

Most azonban nehéz helyzetbe került a Red Bull-pilóta: csupán a hatodik helyről startolhatott, ami annak fényében, hogy a legendás utcai pályán gyakorlatilag lehetetlen előzni, igen nehéz feladat.

Riválisa, Charles Leclerc azonban harmadjára is nagy esélyt kapott: 2021 és 2022 után ismét megszerezte a pole pozíciót. Bár előbbi kettőnél a sors elvette tőle a győzelmet, ezúttal minden esélye megvolt első hazai futamgyőzelmére. A Ferrari versenyzője mellől a mclarenes Oscar Piastri indulhatott, a második sort pedig a spanyol Carlos Sainz, illetve a Miamiban első győzelmét ünneplő Lando Norris bérelte ki.  

Hirdetés

A 78 körös futam rajtját követően nem tartott sokáig a verseny: gyakorlatilag a második kanyarban a mezőny végéről induló két Haas egyike, Kevin Magnussen agresszívan szerette volna megelőzni az előtte szabályosan haladó Sergio Pérezt, a dán autója azonban nem fért be a mexikói és a fal közé, hátulról belesodródott a Red Bullba.

Pérez autója megpördült, majd hatalmas sebességgel a falnak csapódott, az ütközést pedig a két Haas sem úszta meg – személyi sérülés nem történt, a versenye azonban mindhárom pilótának véget ért. 

Úgy tűnt, Carlos Sainz egy defekt miatt kiszáll a buliból, de a hármas ütközésnek és a piros zászlónak köszönhetően volt ideje rendbe tenni a szerelőknek az autót (a többi versenyzőnek pedig az egy kötelező kerékcserét végrehajtani), a második állórajt előtt pedig visszatérhetett eredeti pozíciójába, a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/forma1/2024/05/26/formula-1-monacoi-nagydij-charles-leclerc-ferrari-max-verstappen-red-bull-sergio-perez-rajtbaleset-haas-kevin-magnussen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …