2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Többen rosszul lettek a cannes-i filmfesztivál egyik vetítésén

Hirdetés

Többen rosszul lettek a cannes-i filmfesztivál egyik vetítésén

Véget ért a cannes-i filmfesztivál, amelyet 77. alkalommal rendeztek meg idén a tengerparti városban. Magyar alkotás ugyan nem szerepelt a versenyprogramban, de két film is köthető hazánkhoz. Az Arany Pálma-díjat az amerikai közönségkedvenc, Sean Baker Anora című filmje vitte el. Olyan már volt a fesztivál történetében, hogy több versenyzőnek kellett osztozni egy díjon, de arra még nem volt példa, hogy egy film két elismerést is kapjon. Most ez is megtörtént az Emilia Pérez című filmmel. 

Kifejezetten színesre sikeredett az idei filmfelhozatal, mind témákban, mind karakterekben. A készítők kitettek magukért, súlyos témákat feszegettek alkotásaikkal a 77. cannes-i filmfesztiválon.

Az Emilia Pérez című film, amelyet Jacques Audiard rendezett, történelmet írt, ugyanis korábban nem történt még olyan, hogy a zsűri egy filmet kétszer is kitüntessen. Az alkotás elvitte a zsűri és a legjobb női alakítás díját is: a filmben játszó négy színésznő – Zoë Saldana, Karla Sofía Gascón, Selena Gomez és Adriana Paz – együtt vehette át megosztva az elismerést.

Hirdetés

A teljesen őrült thriller-musicalben egy drogkartell vezetője megkér egy ügyvédet, hogy segítsen neki kiszakadni a bűnözői létből. Az ügy sikere érdekében nővé operáltatja magát, és Emilia Pérez néven él tovább, ám elkezd neki hiányozni a családja.

Nemváltás, testhorror, szexmunka

Mostanában úgy fest, hogy a francia rendezőnők fogják magukat a legkevésbé vissza, ha borzolni akarják a kedélyeket. A kíméletlen témájú filmek közül is kiemelkedik Coralie Fargeat The Substance című műve. A Demi Moore főszereplésével készült

testhorror

igencsak megosztóra sikeredett, sőt – akárcsak a Titán című, szintén francia rendezőnő, Julia Ducournau által készített film vetítése során – többen rosszul lettek a moziteremben, írta meg a Librarius. (A Titán el is nyerte az Arany Pálma-díjat.)

A filmben egy az életkora miatt kirúgott nő szeretné visszaszerezni fiatalságát. Egy idegen felajánl neki egy lehetőséget, ami azt takarja, hogy kap egy másik testet, de van egy szabály: egy hetet tölthet az új testben, majd vissza a régibe, és így tovább. Nos, ebből indulnak a bonyadalmak. A kettéválás pillanatát nem minden néző gyomra bírta elviselni.

Részlet a The Substance című filmből

Részlet a The Substance című filmből

Fotó: IMDb

<!– cikkozi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2024/05/26/cannes-i-filmfesztival-gyoztes-film-rendezo-szinesz-szineszno-dij-muveszet-filmmuveszet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Zárt körben, ismeretlen időpontban helyezik örök nyugalomra Tompos Kátyát

Tompos Kátya május 31-én halt meg, hosszan tartó betegség után. Az előző héten virrasztást tartottak az …