2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Újabb televíziós botrány, ezúttal rasszizmus miatt dobták ki az újságírót a stúdióból

Hirdetés

Újabb televíziós botrány, ezúttal rasszizmus miatt dobták ki az újságírót a stúdióból

A lombardiai helyi televízió, a Telelombardia élő adásában elemezték az olasz átigazolási piacot, aminek egyik fontos fejleménye, hogy az Internazionalénél két időszakot is eltöltött Romelu Lukaku visszatérhet a Serie A-ba, méghozzá az AS Roma színeiben.

A nem titkoltan Internazionale-szurkoló újságíró, Luigi Furini – aki 2010 óta rendszeres vendége a Voi Stadio nevű műsornak – a magyarra fordítva „kis negró” jelzővel beszélt Romelu Lukakuról. Nem sokkal később azzal próbálta megvédeni magát, hogy ez egy rapzenében használt szófordulat, de ezzel csak rontott a helyzeten. 

Helyi lapok kiemelik, hogy a Furini által használt kifejezés valójában a rasszista inzultus olasz változata, kifejezetten becsmérlő és lekicsinylő aspektussal.

Hirdetés

Az élő adást Furini monológja után reklámszünettel szakították meg, utána pedig az újságíró már nem ült ott a stúdióban. A csatorna igazgatója, Fabio Ravezzani közleményt adott ki közösségi oldalán, amiben elhatárolódott az újságíró kijelentéseitől.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/08/26/romelu-lukaku-internazionale-as-roma-rasszizmus-olasz-televizio-telelombardia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …