2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Újabb botrány robbant ki a Formula–1-ben

Hirdetés

Újabb botrány robbant ki a Formula–1-ben

A nemzetközi autósport egyik legbefolyásosabb női személyiségének tartott Wolff egy nappal azután hozta nyilvánosságra feljelentését, hogy Mohammed ben Szulajem FIA-elnököt az etikai bizottság szerdán tisztázta a vád alól, amely szerint befolyásolta a tavalyi Szaúdi Nagydíj végeredményét.

Az FIA tavaly decemberben indított vizsgálatot Toto és Susie Wolff ellen azután, hogy sajtóértesülések szerint az F1 Akadémia ügyvezető igazgatójaként dolgozó Susie hozzáfért az F1-et működtető Formula One Management (FOM) birtokában lévő bizalmas információkhoz, amelyeket állítólag megosztott a férjével. Cserébe Toto Wolff a csapatfőnökök közötti megbeszéléseken elhangzottakról tájékoztathatta feleségét, így ezek visszajuthattak a FOM-hoz. A vizsgálat ugyanakkor nagyon hamar befejeződött, a többi kilenc Formula–1-es istálló ugyanis nyilvános közleményben állt ki Susie Wolff mellett.

A 41 éves Wolff a mostani feljelentéssel újabb botrányt indított el a sportágban, amely még ki sem heverte a Max Verstappen révén egyéniben, valamint a konstruktőrök között is világbajnoki címvédő Red Bullnál kirobbant ügyet. Ennek végén felmentették a csapatfőnök Christian Hornert, akit azzal vádoltak, hogy „nem megfelelő” viselkedést tanúsított az istálló egyik női alkalmazottjával szemben. A meg nem nevezett női alkalmazott munkaviszonyát ezután felfüggesztette a Red Bull, ugyanakkor brit sajtóértesülések szerint fellebbez a Hornert tisztázó ítélet ellen. Az FIA ezt egyelőre nem erősítette meg, és nem reagált még hivatalosan a Susie Wolff által tett feljelentésre sem.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/sport/forma1/2024/03/21/susie-wolff-fia-f1-feljelentes-mercedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …