2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Előadás közben tört el Pintér Tibor bokája

Hirdetés

Előadás közben tört el Pintér Tibor bokája

Törött bokával is játszik és rendez a Nemzeti Lovas Színházban Pintér Tibor (Tenya), aki több mint tíz éve dolgozik együtt párjával, Ilyés Jeniferrel. Munkakapcsolatból hat évvel ezelőtt lett szerelem, azóta szinte sülve-főve együtt vannak. Hivatásukból adódóan gyakran csókolnak meg mást is a színpadon, de ez őket nem zavarja, mint mondják, óriási köztük a bizalom. Hogy szerelmespárként milyen a közös munka, arról a Mokka stábjának meséltek.

A Nemzeti Lovas Színház igazgatója öt héttel ezelőtt sérült meg a jubileumi gálaműsorukon. Az első előadás közben elengedett alatta egy fémszerkezet, így lezuhant, és eltörte a bokáját.

Elmondása szerint ennek ellenére végigjátszotta az előadást, és valószínűleg az adrenalin miatt nem érzett nagy fájdalmat, bár érezte, hogy valami nagy baj van. Az előadás után azért elmentek a baleseti sebészetre. És bár még pár hétig gipszben lesz a lába, sérülten is hajthatatlan: igazgat, rendez, színészkedik. Jelenleg a Szilaj II. darabot próbálják, amelyben párja, Jenifer is játszik.

Színpadi csók

A színházi világban nem ritka, hogy kollégák egymásba szeretnek. Tenya és Jenifer sokszor játszanak együtt, de van, hogy Pintér rendezőként van jelen, és párját instruálja. Ilyenkor mindketten a feladatukra koncentrálnak, a szabályokat Jeninek pedig duplán be kell tartania.

Hirdetés

Ha a rendező beszél, instrukciót ad, akár jobbító szándékkal, akár lepörkölő szándékkal, és ha ez rá vonatkozik, akkor is ugyanolyan alázatosan kell viselkednie. Azt is elmondtam neki, hogy csak akkor kap főszerepet, ha megtanul jól lovagolni, emiatt ő megtanult kitűnően lovagolni

– vallott kapcsolatukról a színész-rendező. A színésznő a kapcsolatát Tenyával az elején nehezebben vállalta fel a társulat előtt, félt, hogy kollégái mit szólnak majd a kapcsolatukhoz.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/03/21/pinter-tibor-baleset-rendezo-lovas-szinhaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Alig nyitott meg, máris bezár a főváros jeles intézménye

Nem mindennapi megtiszteltetés kívülállóként bejutni egy olyan helyre, ahová még a helyi dolgozók is csak …