2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Télen is rendezhetik a nyári olimpiát, legalább 10-en érdeklődtek a 2036-os játékok iránt

Hirdetés

Télen is rendezhetik a nyári olimpiát, legalább 10-en érdeklődtek a 2036-os játékok iránt

Soha nem voltunk ilyen kedvező helyzetben. Soha nem tapasztaltunk ilyen nagy érdeklődést az olimpiai játékok rendezése iránt

– idézte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének szavait az olimpiai ügyekben járatos insidethegames.biz portál.

A német sportvezető városnevekkel nem szolgált, azt viszont kijelentette: az éghajlatváltozás arra kényszerítheti a NOB-ot, hogy a játékok időpontját nyárról az év későbbi szakaszára módosítsa.

Az insidethegames.biz ugyanakkor kitért rá, hogy Szaúd-Arábia és Katar egyaránt szívesen rendezné meg a 2036-os olimpiát, Indonézia és India is potenciális házigazda. Az eddigi szándéknyilatkozatok alapján a Koreai Köztársaság, Egyiptom, Lengyelország és Németország pályázata szintén várható. Az érdeklődőkhöz Törökország, Magyarország, valamint a közel-keleti régió országai közül néhány csatlakozhat még.

Hirdetés

Amennyiben Katar vagy Szaúd-Arábia nyerné el a rendezés jogát, úgy a nyári ötkarikás játékok téli lebonyolítása is felvetődhet, hasonlóan a 2022-es labdarúgó-világbajnoksághoz, amelyet először a sporttörténelem során novemberben és decemberben rendeztek meg – Katarban. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/04/29/thomas-bach-nemzetkozi-olimpiai-bizottsag-elnok-2036-olimpia-rendezo-orszagok-eghajlatvaltozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …