2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az amerikaiak szerint Biden elnök inkább a belpolitikával foglalkozzon

Hirdetés

Az amerikaiak szerint Biden elnök inkább a belpolitikával foglalkozzon

A Pew Research Center amerikai agytröszt legújabb kutatása, amelyet április elején, 3600 fős reprezentatív mintával készült közvélemény-kutatás alapján készítettek, részletes képet ad az Egyesült Államok hosszú távú külpolitikai célkitűzéseinek prioritásairól.

A felmérés rámutat arra, hogy az amerikaiak több mint fele kiemelten fontosnak tartja a terrorizmus megelőzését, a kábítószerek beáramlásának és a tömegpusztító fegyverek terjedésének megakadályozását, az amerikai katonai fölény fenntartását, a fertőző betegségek terjedésének megelőzését, valamint Oroszország és Kína befolyásának korlátozását.

Ezek közül a terrorizmus megelőzése áll az élen 73 százalékkal.

Hirdetés

A drogprobléma és a tömegpusztító fegyverek kérdése szintén magas prioritást élvez 64, illetve 63 százalékos támogatottsággal. Az amerikai katonai fölény fenntartása és a fertőző betegségek elleni küzdelem is a megkérdezettek több mint felét foglalkoztatja.

A felmérés rávilágít arra is, hogy az amerikaiak kevesebb mint fele tartja kiemelten fontosnak a globális klímaváltozás kezelését és azt, hogy más országok nagyobb részt vállaljanak a világrend biztosításának költségeiből.

A klímaváltozás kérdése különösen megosztja a pártokat: a demokraták 70 százaléka, míg a republikánusok mindössze 15 százaléka rangsorolja elsődleges prioritásként.

Az emberek szerint az elnök foglalkozzon a belpolitikával

Amikor a nemzetközi együttműködések, mint például az ENSZ és a NATO megerősítése vagy éppen az izraeli–palesztin konfliktus megoldása kerül szóba, az amerikaiak kevesebb mint egyharmada jelöli meg ezeket elsődleges külpolitikai prioritásként.

Jelentős megosztottság figyelhető meg ezen a területen is, különösen az izraeli–palesztin konfliktus megoldásának szükségességét illetően, ahol a demokraták érdeklődése 2018 óta bőven megduplázódott (17 százalékról 38 százalékra), míg a republikánusoké alig változott (17 százalékról 20 százalékra).

Az amerikaiak 83 százaléka szerint Joe Biden elnöknek a belpolitikára kellene koncentrálnia,

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/29/usa-joe-biden-pew-research-kutatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs több titok, az MTVA ismertette az EP-választási vita részleteit

Mint arról beszámoltunk, nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnöke kedden délután posztolta …