2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Marco Rossi: Szoboszlai Dominik Andrea Pirlo reinkarnációja

Hirdetés

Marco Rossi: Szoboszlai Dominik Andrea Pirlo reinkarnációja

Bocsák Bence, a Liverpool.com újságírója, a The Guardian vendégszerzője régi ismerősünk, a közelmúltban már egy podcastban is beszélgettünk a Liverpoolban élő fiatal szakíróval Szoboszlai Dominikról és a Mersey-parti szuperklubról.

Az újságíró kedden a lassan ikonikussá váló Syrup eszpresszóban, Marco Rossi törzshelyén találkozott a magyar válogatott szövetségi kapitányával, akitől felütésképpen azt kérdezte, mit szól Szoboszlai legutóbbi, csak félig tréfás kijelentéséhez, miszerint nehogy Rossi tudomására jusson, hogy a Bournemouth ellen kényszerből kissé hátravont szerepkörben kellett játszania. „Merthogy ő is szívesen játszatna velem 6-ost…”

Erre Rossi elmosolyodott: „Tudom, hogy Dominik nincs oda a gondolatért, hogy 6-os szerepkörben játsszon. Csakhogy én nagyon komolyan azt gondolom, hogy idővel fantasztikus hatos válna belőle. Minden eszköze, képessége, tulajdonsága megvan ehhez. Egy az egyben olyan, mint Andrea Pirlo volt, a 2006-os olasz világbajnok válogatott registája, hogy egy példát mondjak. Szerintem az utóbbi tizenöt-húsz évben Pirlo volt ennek a posztnak a legjobbja. És, mint mondtam, Dominik rendelkezik ugyanazokkal a képességekkel.”

Hirdetés

A regista az olasz szakzsargonban a védősor előtt játszó hátravont irányítót jelenti. A posztot a harmincas években Vittorio Pozzo, az olasz válogatott szakvezetője álmodta meg, a világtörténelem egyetlen kétszeres világbajnok szövetségi kapitánya. Pozzo eredeti registája Michele Andreolo volt, a Bologna és az 1938-as olasz világbajnok csapat uruguayi születésű, úgynevezett oriundo középfedezete.

Rossi közben […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/08/24/marco-rossi-szoboszlai-dominik-andrea-pirlo-reinkarnacioja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …