2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kopasz Bálint aranyérme fémjelezte a szegedi kajak-kenu világkupa szombati napját

Hirdetés

Kopasz Bálint aranyérme fémjelezte a szegedi kajak-kenu világkupa szombati napját

Az 1000 méteren olimpiai bajnok Kopasz Bálint világbajnoki címvédőhöz méltóan versenyzett K-1 500 méteren. Az már a pénteki elő- és középfutamban látszott, hogy jó erőállapotban érkezett a vk-ra, és ezt a fináléban is bizonyította. Bár mellette a kanadai Simon Mctavish kezdett a legjobban, 200 méternél Kopasz átvette a vezetést és ugyan a hajrában a riválisok megpróbáltak közelíteni hozzá, a célig megőrizte fél hajóhossznyi előnyét. A szám másik magyarja, Szántói-Szabó Tamás a hetedik helyen végzett az erős mezőnyben.

Kopasz Bálint

Kopasz Bálint

Fotó: Getty Images

„Jó taktikát állítottam fel, egy 95 százalékos rajttal indítottam. Új lapátra váltottam, ehhez nagyobb erő kell. Elégedett vagyok ezzel a formával, de a csúcsforma még messze van” – mondta az M4 Sportnak a győriek 26 éves kajakosa. – „Délután 1000 méteren megyek egy előfutamot, holnap pedig szeretném megcélozni a dobogó valamelyik fokát. Nehéz dolgom lesz, mert a döntő előtt kora reggel még vár rám egy középfutam.”

Hirdetés

A kajak kettesek 500 méteres döntőjében szintén két hazai egységért szoríthattak a nézők: a múlt heti válogatót megnyerő Kurucz Levente, Opavszky Márk duó két futamgyőzelemmel került be a legjobb kilenc közé, a négyessel délelőtt hatodik Nádas Bence, Tótka Sándor kettős pedig az első és a második pályáján is harmadik lett.

A döntőben is a fiatal, tavaly magyar bajnok páros teljesített jobban, sokáig harcban volt a dobogóért, és végül remekül versenyezve a negyedik helyen haladt át a célvonalon. Nádasék a jó kezdés után visszaestek, és az utolsó kétszáz méteren sem tudtak újítani, így az utolsó, kilencedik helyen értek be.

Sajnos a rajtnál volt egy kis hibám, nem mondom, hogy biztosan emiatt, de sajnálom, hogy lecsúsztunk a dobogóról. Ez azt mutatja, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/05/11/kajak-kenu-vilagkupa-szeged-kopasz-balint/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …