2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A világ egyik legkeményebb börtönébe kerülhet Donald Trump

Hirdetés

A világ egyik legkeményebb börtönébe kerülhet Donald Trump

Hétfőn elzárással fenyegették meg Donald Trumpot, az Amerikai Egyesült Államok volt elnökét, ha továbbra is megszegi a hallgatási tilalmat a New York-i hallgatásipénz-perében. Kedden Juan Merchan bíró ismét tanúk megfélemlítése miatt fenyegette meg, mivel a volt elnök átkokat mormolt, miközben Stormy Daniels pornósztár vallomást tett – írja a USA Today.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, jelenleg is zajlik Donald Trump volt amerikai elnök büntetőpere a New York-i bíróságon a Stormy Daniels felnőttfilmesnek fizetett hallgatási pénz ügyében. A nő korábban a bíróságon azt állította, hogy pár éve lefeküdt Donald Trumppal, de a volt amerikai elnök kampányában lefizették, hogy hallgasson erről. Mivel ez kampányköltésnek is minősülhet, így eljárás indult az ügyben.

Az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke boszorkányüldözésnek tartja a hetek óta tartó bírósági pert. Az üléseken személyesen kell részt vennie, ami szerinte arra jó, hogy távol tartsák őt a kampánytól. Trump vállalja a bebörtönzést, de nem engedi, hogy megvonják tőle a szólásszabadság alkotmányban biztosított jogát.

Hirdetés

Őszintén szólva az alkotmányunk sokkal fontosabb, mint a börtön. Még a közelében sincs. Bármelyik nap megtenném ezt az áldozatot

– mondta Donald Trump, aki szerint megsértik a szólásszabadsághoz való jogát.

Donald Trumpra eddig tíz alkalommal szabott ki – egyenként ezerdolláros – pénzbírságot Juan Merchan bíró, aki megfenyegette a volt elnököt, hogy legközelebb börtönbe záratja, ha továbbra is engedély nélkül nyilatkozik a sajtónak a New York-i perben részt vevő tanúkról és esküdtekről. A bíróság határozatának való ellenszegülést további pénzbírsággal vagy legfeljebb 30 napos elzárással büntethetik.

Manhattantől a börtönszigetig

Amennyiben Juan Merchan bíró beváltja ígéretét, és elrendeli az elzárást, úgy szakértők szerint a világ legnevesebb fogvatartottját rövid ideig vagy a manhattani tárgyalóterem melletti cellában, vagy akár hosszabb ideig a hírhedt Rikers-szigeti erődben tarthatják fogva.

A tárgyalótermekkel szomszédos cellákban két vagy három ember fér el, a cellák legfeljebb egy apró ablakkal és egy nagy fémajtóval van ellátva, „ami hatalmas csörömpöléssel csapódik be” – mondta Ronald Kuby, egy veterán New York-i védőügyvéd. „Rövidebb tartózkodásra készültek, van egy vécéjük, egy padjuk, és nagyjából ennyi” – tette hozzá Kuby.

Az erődben – ahol a biztonsági előírások rendkívül szigorúak – az egykori amerikai elnöknek kábítószeres gyilkosokkal és más erőszakos bűnelkövetőkkel kellene egy börtönben tartózkodnia.

Ronald Kuby szerint Trump nem fogja élvezni a fogva tartást. A fogdák kicsik, hangos tolóajtókkal. De a Rikers-sziget, amely az erőszakról és az egészségtelen körülményekről hírhedt, még rosszabb lenne. „Az egy rossz tapasztalat” – mondta a veterán védőügyvéd.

„Ez terra incognita: ismeretlen föld, a létező térképeken kívül” – mondta James Oleson, az Aucklandi Egyetem társadalomtudományi karának kriminológusdocense, aki korábban az amerikai bírói konferencia büntetőjogi bizottságának munkatársaként dolgozott.

Trump számára még az a valószínűbb forgatókönyv is, hogy rövid ideig egy bírósági cellában tartózkodik, egyedülálló és példa nélküli lenne. Trump az első volt elnök, akinek büntetőjogi vádakkal kell szembenéznie, és ő lehetne az első, akit börtönbe zárnának. Mint minden volt elnököt, őt is a titkosszolgálat védi, ami számos logisztikai kihívást jelent.

A volt elnök a horror börtönszigetre kerülhet

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/11/egyesult-allamok-donald-trump-elnok-per-borton-titkosszolgalat-rikers-sziget/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új ópiumtermelő nagyhatalom született, és a világ semmit sem tehet

Hatalomátvételüket követően a tálibok ismét betiltották a máktermesztést az addig a világpiac fő exportőrének számító …