2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / „Én az örök élet mellett teszem le a voksom” – Bagdy Emőke a fia meggyilkolásáról beszélt

Hirdetés

„Én az örök élet mellett teszem le a voksom” – Bagdy Emőke a fia meggyilkolásáról beszélt

Tavaly október végén több késszúrással megölték Bagdy Emőke fiát, Császár Zsoltot az Egyesült Államokban. Bagdy Emőke akkor úgy nyilatkozott, hogy szerinte tőrbe csalták 53 éves, mélyen hívő teológus fiát, akit a vád szerint az akkor két hete szabadlábon lévő 18 éves, afroamerikai Yaaliyah Ezekiel Jackson gyilkolt meg. A vádlott fiatal kora nagy részét börtönben töltötte. Tettéért Arizonában akár halálbüntetést is kiszabhatnak. 

A pszichológus Vujity Tvrtkónak beszélt arról, hogy hogyan lehet feldolgozni egy ilyen tragédiát, és hogy a szemébe nézne-e annak az embernek, aki elvette a fia életét, valamint tud-e erőt meríteni hatalmas szakpszichológiai tapasztalatából. Az interjúban elsősorban nem szakemberként, hanem édesanyaként nyilatkozott fia elvesztéséről. 

Itt van, vagy odaát, örök a szeretetem iránta

– mondta Bagdy Emőke a fiáról. 

Hirdetés

A szakember elmondta, hogy ilyen súlyos gyászfolyamat esetén az idegrendszerben olyan átrendeződés történik, amely a túlélés felé tereli az embert, az élet megtámogatásának irányába. Felragyogtatva az élet értékét és értelmét. 

„Mama, kérlek ülj le, Zsoltit megölték”

A fiáról – akit lánya mellett ikergyermekként hozott a világra – az ország egyik legismertebb szakpszichológusa elmondta, hogy maga volt a derű, életvidám nyugalom és kiegyensúlyozottság. Mindig emberek vették körül, és nagyon segítőkész volt. Azért utazott az Amerikai Egyesült Államokba, hogy valamelyest meggazdagodjon, ami addig a családjukban nem volt jellemző. Császár Zsoltnak vendéglátói és teológusi végzettsége is volt.  

Gyermeke elvesztése hírének pillanatáról azt mondta, hogy „az egy sokkoló pillanat volt”, és akkor elemi tiltakozás tört felszínre belőle, amit a pszichológiában a gyász folyamatában a tagadás fázisának neveznek. Bagdy Emőke felidézte, hogy a lánya, Noémi hívta fel aznap reggel, amikor értesült a tragédiáról. 

Mama, kérlek ülj le. Zsoltit megölték

– így közölte a lánya a felfoghatatlan hírt. 

Mint mondta, abban a pillanatban, amikor ezt hallotta, senki és semmi nem tudott neki segíteni, jeges magányt élt át, de tudta, hogy tudomásul kell vennie. Olyan traumatikus szituációnak nevezte azokat a pillanatokat, amelyek a normalitásból egy más belső világba lökik az embert. 

Azt is elárulta, hogy a veszteség megélésében nem számít az, hogy ő az ország egyik legismertebb és legtöbb tudományos fokozattal rendelkező pszichoterapeutája, mert a trauma mindannyiunkat egyféleképpen érint, mivel „szeretetsérülésről” van szó. 

Bagdy Emőke „nem megállítható”

Bagdy Emőke elárulta, hogy jelenleg még úton van a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/11/bagdy-emoke-gyermek-gyilkossag-vujity-tvrtko/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Ha egy ország elfelejti a labdarúgómúltját, akkor nem lesz mire felépítenie a jövőjét

Orbán Viktor azt mondta: a kiadvány elsősorban a helyieknek fontos, de a magyar futball számára …