2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Komplett csapat segíti felkészülésében a legígéretesebb magyar teniszezőt

Komplett csapat segíti felkészülésében a legígéretesebb magyar teniszezőt

Marozsán Fábián három hónappal ezelőtt robbant be a köztudatba, mikor szenzációval határos módon legyőzte a világelső Carlos Alcarazt. A spanyol világsztárt azóta mindössze öt játékos tudta felülmúlni, ez is azt mutatja, mekkora eredmény volt a magyar teniszező sikere. A 23 éves Marozsán akkor még nehezen kezelte a hirtelen jött ismertséget – ezzel együtt a megkereséseket a média részéről –, de azóta ez is változott, immár komplett csapat segíti felkészülését a mindennapokban.

Marozsán Fábián

Marozsán Fábián

Fotó: Clive Brunskill / Getty Images Hungary

„A Carlos Alcaraz elleni siker óta rengeteg minden történt velem, elég csak annyit említenem, hogy Perugiában challenger-tornát nyertem, és Wimbledonban főtáblán szerepelhettem. Hatalmas mérföldkő volt a wimbledoni főtábla a pályafutásomban, lejátszottam életem első ötszettes mérkőzését, és ugyan kis szerencsével, de a legjobb 128 között is pályára léphettem, ahol egy korábbi TOP 10-es játékos ellen szenvedtem vereséget. Közel sem a kedvenc borításom a füves pálya, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy mindent kihoztunk Wimbledonból, és rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, mivel egy Grand Slam teljesen más, mint bármely másik torna” – mesélt Marozsán az elmúlt hónapok élményeiről.

A magyar teniszező hozzátette, immár új edzővel, Balázs Györggyel készül. Az Alcaraz elleni győzelmet követő hetekben kezdték el a közös munkát, tapasztalatai pedig rendkívül pozitívak. Úgy érzi, sokkal érettebb teniszező lett a rövid idő ellenére is Balázs kezei alatt, minden összeállt körülötte, így véleménye szerint egy biztató és jó úton kezdtek el haladni. Balázs György is abszolút ezen az állásponton van, továbbá hozzátette: a legfontosabb a közös munka során nem elsősorban Marozsán teniszjátékának fejlesztése volt, hanem hogy játékosa emberként fejlődjön, úgy formálják személyiségét, mint egy profi teniszezőnek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/tenisz/2023/08/17/marozsan-fabian-sajtotajekoztato-us-open-somogyi-zsolt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hová fajul a világ? Nem engedték be az aligátort a mérkőzésre

Hová fajul a világ? Nem engedték be az aligátort a mérkőzésre

A világ számos pontján lehet terápiás állatokat, vakvezető kutyákat, rendőrlovakat látni a sportrendezvényeken, most azonban …