2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A születésnapos Csipes Tamara saját magát is meglepte a világbajnokságon

A születésnapos Csipes Tamara saját magát is meglepte a világbajnokságon

Festői környezetben viaskodik a világ elitje

A tavalyi kanadai világbajnokság után a legjobb kajakosok és kenusok idén visszatértek Európába, egészen konkrétan a németországi Duisburgba, ahol immár hatodszor mérik össze erejüket a klasszis sportolók.

Azt azért nehéz lenne állítani, hogy az újralátás feltüzelte volna a helyieket, a pályaudvartól a jelenleg a harmadosztályú német bajnokságban szereplő MSV stadionjának szomszédságában található pályáig hiába kerestünk az eseményt hirdető plakátokat, ugyanúgy sikertelenül jártunk, mint amikor a helyiektől érdeklődtünk, hogy mennyire követik az itt zajló eseményeket.

A helyszín mindesetre festői környezetben fekszik, a főúttól mintegy 10 perc sétára lévő pályáig gyönyörű zöld területeket, és kismillió sportpálya terült el a szemünk előtt, és nemcsak futballozó, hanem még lacrosse-ozó srácokat is lehetett látni.

A délelőtt visszafogottabb eredményeket hozott a párosoknál

A csütörtöki napon még csak előfutamokat és középdöntőket rendeztek meg, a délelőtti programban a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám kenupáros a harmadik, a Fojt Sára, Pupp Noémi kajak kettes pedig ötödik hellyel mutatkozott be 500 méteren – amely két versenyszám a párizsi olimpián is szerepel majd a programban.

A kenusoknál az első nyolcba, a kajakosoknál az első hat közé kell majd bekerülni ahhoz, hogy a magyar csapat megszerezze az ötkarikás kvótát. 

Bragato Giada, Csorba Zsófia, Opavszky Réka, Nagy Bianka kenunégyes a futamában harmadik helyen zárva került döntőbe 500 méteren, a Lucz Anna, Opavszky Márk vegyes páros pedig elsőként kvalifikálta magát a kajakosok fináléjába. 

A Takács Kincső, Hajdu Jonatán kenukettős a futamában ötödikként a szombati középdöntőbe jutott.

Bragato Giada (elöl) és Nagy Bianka a női kenu párosok 500 méteres előfutamában az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 23-án

Bragato Giada (elöl) és Nagy Bianka a női kenu párosok 500 méteres előfutamában az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 23-án

Fotó: Kovács Tamás / MTI

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kajak-kenu/2023/08/24/kajak-kenu-vilagbajnoksag-2023-duisburg-csutortoki-osszefoglalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

Mint beszámoltunk róla, az elmúlt hónapokban egyre feszültebbé váló kapcsolat a napokban mérgesedett el igazán, …