2024. február 29., csütörtökMa  napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.02.29.  Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egyes híresztelések szerint Prigozsin megrendezhette a saját halálát

Hirdetés

Egyes híresztelések szerint Prigozsin megrendezhette a saját halálát

Vlagyimir Putyin orosz elnök bosszút állt, és megszabadult lenagyobb riválisától, vagy a látszat csal, és – mivel Jevgenyij Prigozsin tisztában volt vele, hogy a Kreml célba vette –, lehetséges, hogy csak megrendezte a halálát? – tette fel a kérdést a Bild német lap. 

A Wagner magán zsoldoscsoport egyik tagja tiszteleg Jevgenyij Prigozsin (l.) és Dmitrij Utkin előtt a PMC Wagner irodája előtti ideiglenes emlékműnél Novoszibirszkben 2023. augusztus 24-én

A Wagner magán zsoldoscsoport egyik tagja tiszteleg Jevgenyij Prigozsin (l.) és Dmitrij Utkin előtt a PMC Wagner irodája előtti ideiglenes emlékműnél Novoszibirszkben 2023. augusztus 24-én

Fotó: Vladimir Nikolayev / AFP

Mint megírtuk, a tveri régióban lezuhant Embraer Legacy magánrepülőgépen összesen tíz személy utazott, és az elsődleges jelentések szerint mindannyian meghaltak. Az orosz polgári légi közlekedési hatóság szerint Jevgenyij Prigozsin is szerepelt az utaslistán, valamint a magánhadsereg egyik parancsnoka, Dmitrij Utkin is a fedélzeten tartózkodott.

Hirdetés

A cikk szerint ennek ellenére a Wagner-csoport zsoldosai abban reménykednek, hogy Prigozsin életben van, hiszen a jelentések szerint két holttest még hiányzik.

Az orosz hatóságok közlése szerint a baleset helyszínén megtalált nyolc holttestet a tveri hullaházba szállították, ahol igyekeznek megerősíteni az áldozatok személyazonosságát. Az azonosítás viszont nehézségekbe ütközhet, mivel egyes források szerint a holttestek egy része súlyosan roncsolódott, ezért DNS-szakértői vizsgálatra lehet szükség.

Prigozsin egy másik gépen utazhatott?

A Wagnerhez tartozónak vélt Gray Zone Telegram-csatorna szerda este 8 óra előtt pár perccel közzé tett egy bejegyzést, amelyben arról írnak, hogy a tveri régióban lezuhant Embraer Legacy magánrepülőgéppel egy időben egy másik Prigozsin tulajdonában lévő repülőgép is a levegőben volt.

A csatorna a Flightradar24 alapján azt írta, a második, RA-02748 járatszámú Embraer 650-es üzleti repülőgép az első gép lezuhanása után visszafordult Moszkva felé, és az orosz főváros melletti Osztafjevó repülőtéren biztonságban leszállt. Ezt a Flash nevű X-csatorna is megerősítette, amely szerint a gép eredetileg Bakuba ment volna tovább.

A Bild cikke szerint a Wagner-zsoldosok abban reménykednek, hogy Prigozsin és a csoport parancsnoka, Dmitrij Utkin elővigyázatosságból nem szállt fel az első gépre, és valójában a második gép fedélzetén tartózkodtak. Ezt az a tény is alátámaszthatja, hogy a Wagner-vezér veszélyeztetett személynek számít, és ezért gyakran adott hamis jeleket a hollétéről.

A Bellingcat oknyomozó portál egyik munkatársa azonban arról posztolt X-en, egyes orosz bloggerek tagadják, hogy a másik gépen lett volna a Wagner-vezér. Míg Andrij Zaharov, a BBC orosz újságírója a Telegramon azt írta, „ma valóban Oroszországba repült Afrikából és a Wagner-csoport teljes parancsnoki állománya vele volt”. De hozzátette, hogy „csoda lenne, ha a másik gépen ült volna”.

Közleményt adott ki a Flightradar24

Kaotikusan váltakozott lezuhanása előtt annak a magángépnek a repülési magassága, amelyen a Roszaviacija orosz légügyi hatóság szerint Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója utazott – közölte csütörtökön a Flightradar24 járatkövető szolgáltató.

A szolgáltató adatai szerint a repülőgép szerdán közép-európai idő szerint 17 óra 10 perckor 8,5 kilométeres […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/24/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-jevgenyij-prigozsin-repulogep-szerencsetlenseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …