2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ókovács Szilveszter hazudott – közölte az Indexszel a zenekar egyik tagja

Hirdetés

Ókovács Szilveszter hazudott – közölte az Indexszel a zenekar egyik tagja

A csütörtök esti balettelőadás, a Mayerling helyett a Don Giovanni operát tűzik műsorra a Magyar Állami Operaházban, ahol harmadik napja sztrájkolnak a dolgozók. Lapunkhoz eljutott a hír, hogy balettáncosok már délelőtt 10 órakor tudták, este nem lesz Mayerling-előadás, a nézőket azonban csak délután háromnegyed 3-kor avatták be ebbe.

Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy a Magyar Állami Operaház a ma este 19.00 órára meghirdetett Mayerling című balettelőadás helyett a Don Giovanni című operát tűzi műsorára, Szemerédy Károllyal a címszerepben. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben a megváltozott műsort nem kívánják megtekinteni, az Opera a jegyek értéket ajándékkártya formájában visszaadja, vagy a jegyek értékét visszatéríti

– írták a Facebook-bejegyzésben.

Hirdetés

A jegyet megváltó nézőket egy órával később, háromnegyed 4-kor értesítették e-mailben a műsorváltozásról. Ókovács Szilveszter délelőtt egyébként évadismertető sajtótájékoztatót tartott, akkor még nem szólt semmit a programváltozásról.

Az Indexhez szintén eljutott egy üzenet, amelyben az állt, a főigazgató 18 órára a színpadra rendelte a zenekart „tisztázó tájékoztatás” címszó alatt.

Nem állnak meg, tovább tart a sztrájk

Az Operában március 19-én kezdődött el a sztrájk, amely a béremelésig, valamint a kollektív szerződés megkötéséig tart – hangsúlyozták a dolgozók, akik be is váltották ígéretüket. A sztrájk másnapján, március 20-án este éppen ezért szokatlan előadásra került sor: mivel a műszaki személyzet is csatlakozott a sztrájkhoz, így nem tudták elpakolni a keddi Don Giovanni díszletét, valamint felépíteni sem az újat, így meglehetősen furcsa módon, az előbbi opera díszletével került színpadra a Hunyadi László −  és így is csak erősen csonkított formában.

Az eredetileg 18 órakor kezdődő <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/03/21/opera-sztrajk-okovacs-szilveszter-mayerling-don-giovanni/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …