2024. március 29., péntekMa Auguszta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2024.03.29. Auguszta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Lang Györgyiért égtek a lángok a modern táncdalfesztiválon

Hirdetés

Lang Györgyiért égtek a lángok a modern táncdalfesztiválon

A jóslatok ellenére nem (csak) nyugdíjasokkal telt meg vasárnap este a Budapest Park: középkorúak, huszonévesek, de még gyerekek is mosollyal az arcukon nosztalgiáztak az örökzöld táncdalokra – már aki nosztalgiázott, hiszen a fiatalabb korosztálynak legfeljebb a szülei élvezhették még élőben az elhangzott slágereket, és ők is inkább iskolásként, mintsem felnőttként.

Régi álom

Az élőzenei műsor lényege, hogy a Katona társulata a Budapest Parkban is gyakran megforduló vendégénekesekkel – Bagossy Norbert (Bagossy Brothers Company), Beck Zoltán (30Y), Fekete Giorgio (Carson Coma), Járai Márk (Halott Pénz), Lábas Viki (Margaret Island), Németh Juci (Budapest Bár), Péterfy Bori (Péterfy Bori & Love Band), Sena Dagadu (Irie Maffia) és Vitáris Iván + Balla Máté (Ivan & The Parazol) – kiegészülve, játékos műsorba foglalva idézte meg a hatvanas évek táncdalfesztiváljait, különös tekintettel az 1967-es műsorra. 

A Katona közreműködő színészei – Béres Bence, Bezerédi Zoltán, Elek Ferenc, Fullajtár Andrea, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Kiss Eszter, Kocsis Gergely, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mészáros Béla, Ónodi Eszter, Pálmai Anna, Pálos Hanna, Rajkai Zoltán, Rezes Judit, Rujder Vivien, Szacsvay László, Takátsy Péter, Tasnádi Bence, Tóth Zsófia, Vajdai Vilmos és Vizi Dávid –, valamint két vendégszínész, Nagy Ervin és Thuróczy Szabolcs is hibátlanul elszórakoztatta a közönséget. 

Hirdetés


Beck Zoltán és Pálos Hanna


15

Beck Zoltán és Pálos HannaGaléria: Lang Györgyiért égtek a lángok a modern táncdalfesztiválon(Fotó: Németh Kata / Index)

Máté Gábor, a budapesti Katona József Színház igazgatója egy korábbi közleményben kiemelte, hogy a műsorral ismeretlen terepen szerették volna megmutatni színészeik tehetségét és sokoldalúságát, ehhez pedig a főváros első számú buliközpontja, a Park bizonyult tökéletes választásnak. A Budapest Park igazgatójának, Pálffy Andrásnak egyébként régi vágya volt, hogy a színházat mint műfajt behozza a Parkba.

Kellemes légkör

A Parkban szokatlan hangulat uralkodott, hiszen visszafogott közönség gyűlt össze, bár a civilizált nézők kifejezés talán illőbb, mint a visszafogott közönség. Annak ellenére, hogy szinte telt ház volt, egyáltalán nem tűnt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/22/csinibaba-koncert-lang-gyorgyi-katona-jozsef-szinhaz-szuletesnap-budapest-park-tancdalfesztival/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hibát követ el, aki ettől a különleges filmélménytől megfosztja magát

Vannak olyan filmek, amikre elég egyetlen pillantást vetnünk, hogy megmondjuk róluk, különlegesek. Ezek közé tartozik …