2024. szeptember 16., hétfőMa Edit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 419,00 Ft
2024.09.16. Edit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 419,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Budapest új dala a Hősök terén csendül fel először

Hirdetés

Budapest új dala a Hősök terén csendül fel először

Ahogy arról korábban írtunk már, zeneszerzői pályázatot hirdet a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) a Fővárosi Önkormányzat támogatásával Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából. A győztes pályaművet a Budapesti Fesztiválzenekar mutatja be Fischer Iván vezényletével egy nagyszabású szabadtéri koncerten a Budapest 150 programsorozat részeként szeptember másodikán a Hősök terén.

A tavasszal kiírt pályázatot egy fiatal, huszonöt éves zeneszerző, a Junior Príma díjas Oláh Patrik nyerte, aki az első lovári nyelvű mise szerzője is egyben. A fiatal alkotó műveiben gyakran az autentikus cigányzene és a klasszikus zene kapcsolódási pontjait kutatja. Pályaművében is az összeolvadás témáját bontja ki, azt a három városrész fúziójával analógiába helyezve.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/08/30/budapest-150-fesztivalzenekar-fischer-ivan-olah-patrik-karacsony-gergely/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem kertelt, megnevezte édesapja gyilkosait, akik mind vezető politikusok

Ki ne szeretné a francia irodalmat? Na ugye. Már csak e miatt a szeretet miatt …