2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Bajban a világ legnagyobb médiaholdingjának vezetője

Hirdetés

Bajban a világ legnagyobb médiaholdingjának vezetője

Rendhagyó előadásra készül a Nemzeti Színház, Berettyán Sándor például, aki eddigi szerepeiben bocskaiban és atillában erősítette a jófiúk csapatát, most egy lelkiismeretlen gazember alakít lila öltönyben. Nemkülönben Szarvas József, aki saját elmondása szerint Stohl Bucit játszik. Ők ugyanis Szilágyi Ágotával együtt mind műsorvezetők lesznek abban a televíziós showban, amelynek a Nemzeti Színház nézői is a részesei lehetnek. 

A King Lear Show alapja Shakespeare egyik legismertebb, ugyanakkor talán legfájdalmasabb és legszívbemarkolóbb színpadi műve, a Lear király. A cselekmény szerint a birodalmát lányai közt megosztani kívánó Lear hálára számít, ám mélységesen csalódnia kell a hízelgő, de valódi szeretetre képtelen és számító idősebb lányai részéről. Legkisebb gyermekét, az őszinte Cordéliát viszont száműzi, mert nem az ő szája íze szerint beszél. Végül saját érzelmi vakságának áldozatává válik, országára pedig halál és pusztulás vár.

Ki vezesse a médiabirodalmat?

Ebből írta Kirill Fokin kortárs orosz drámaíró a King Lear Show című darabot, ami egy népszerű televíziós csatorna stúdiójában játszódó grandiózus valóságshow. Az előadás során a nézőket is meglepetés érheti, ugyanis miközben élő közvetítések, háborús krónikák és reklámok váltogatják egymást, időnként a nézőket is bevonják a játékba. 

Hirdetés

Ma már az információs térben van a valódi hatalom

– mondta a MOL Campus tornyában tartott sajtótájékoztatón Kirill Fokin, aki szerint a tömegmédia mellett nagy szerepe van a közösségi médiának is, ahol mindenki a saját valóságshow-ját tudja közvetíteni. 

Az előadást az édesapja, Valerij Fokin orosz rendező, a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház igazgatója állítja színpadra, akit olyan produkciókat rendezett már a Nemzeti Színházban, mint A krokodilus vagy a REX. A sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy bár Shakespeare művének lényegét nem változtatták meg, ma már más a világ, korábban nem volt például ekkora hatalma az olajvállatoknak, mondta a MOL-toronyban, általános derültséget keltve. 

net King Lear proba eorifoto-3724

Fotó: Nemzeti Színház

A darabban zajló cselekmény egyik központi motívuma a Lear Corporation, a világ legnagyobb médiaholdingja, amelynek a jövője forog kockán. Lear, a Lear Corporation elnöke próbára akarja tenni a három lányát, hogy eldönthesse, kire hagyja médiabirodalmának vezetését, végül azonban a saját próbatételét kell kiállnia, 

mindezt egy élő show-műsorban.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/04/30/king-lear-show-nemzeti-szinhaz-osbemutato-kirill-fokin-valerij-fokin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …