2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szijjártó Péter szerbül szólalt fel Vucsics belgrádi nagygyűlésén

Hirdetés

Szijjártó Péter szerbül szólalt fel Vucsics belgrádi nagygyűlésén

Minden idők legtömegesebb szerbiai rendezvényeként harangozták be a parlament előtti nagygyűlést – írta a belgrádi Politika, és ezt közvetve a Nova portál is megerősítette, amely arról számolt be, hogy több mint 3500 buszon szállították a becslések szerint 170 ezer résztvevőt a fővárosba. Noha a rendezvény nem pártjellegű, részt vesznek rajta a Vucsics vezette kormánypárt koalíciós partnerének, a Vajdasági Magyar Szövetségnek a hívei is.

A magyar Békemenethez hasonló gyűlést beárnyékolta, hogy az államfő kora délután a legmagasabb harci készültséget rendelte el.

A koszovói biztonsági erők ugyanis a délelőtt folyamán körülzártak több szerb önkormányzatot. A helyiek összecsaptak a könnygázt bevető rendőrökkel, sőt lövések is eldördültek. A Koszovóban  élő szerbek több helyen úttorlaszokat állítottak fel. Vucsics a szerb katonák mozgósításával reagált.

Hirdetés

A péntek esti nagygyűlés az eredeti tervek szerint válasz lett volna azokra a sorozatos szerbiai

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/26/szerbia-nagygyules-alekszandar-vucsics-szijjarto-peter-harci-keszultseg-koszovo-magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ráharapott egy sznorkelező fejére egy krokodil Ausztráliában

Az eset az 51 éves Marcus McGowannel történt, a férfit a víz alatt kapta el …