2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rommá lőtték az ukránok az oroszok legújabb fegyverét, videó készült erről

Hirdetés

Rommá lőtték az ukránok az oroszok legújabb fegyverét, videó készült erről

A levegő tökéletes közeg lehet egy drón számára. A tenger a második. Végül is az akadályok elkerülése az egyik legnehezebb feladat egy távvezérelt robot távoli kezelője számára. A vízen nincs sok akadály. A levegőben még kevesebb.

A szárazföldön azonban számos akadály található. Ezért van az, hogy 25 hónapja, amióta Oroszország széles körű háborút folytat Ukrajna ellen, mindkét fél sok légi drónt használ, és míg az ukránok sok tengeri drónt vetnek be, egyik fél sem vet be sok szárazföldi drónt.

Legalábbis nem a tényleges harcokban. Ugyanakkor az ukránok és az oroszok egyaránt használnak kis földi robotokat utánpótlások szállítására, sebesültek evakuálására és aknamentesítésre.

Hirdetés

Ez a kivétel valahol a kelet-ukrajnai Bahmut romjai körül ért véget, amikor az orosz hadsereg legalább két − és valószínűleg sokkal több − kis lánctalpas, gránátvetővel felfegyverzett, távolról irányított földi járművet küldött az ukrán 53. gépesített dandár elleni támadásra − írta meg a Forbes.

Ez azonban nem végződött jól a robotok számára. Egy ukrán légi drónnal készült felvétel, amelyet egy Stanislav_osman nevű Telegram-csatorna tett közzé, két aprócska UGV-t (szárazföldi drónt) ábrázol, amelyek láthatóan megrongálva fekszenek a csatatéren (úgy tudni, hogy légi drónok, konkrétan az ukrán 47. gépesített dandár eszközei semmisítették meg a szárazföldieket). 

Robot wars; Ukrainian FPV drones from the 47th Mechanised Brigade attack and destroy two disabled Russian unmanned combat ground vehicles in the Avdiivka direction. pic.twitter.com/XUHwGymttf

— Jimmy Rushton (@JimmySecUK) March 30, 2024

Messze még a gépek lázadása 

Nem tudjuk pontosan, hogy az oroszok mit akartak elérni gránátvető robotizált minitankjaikkal. Azt azonban tudjuk, hogy elemzők már évekkel ezelőtt megjósolták, hogy milyen nehéz lesz a hadseregek számára, ha robotizált földi járműveket kezdenek beilleszteni a támadásokba.

2020 végén a kaliforniai RAND Corporation think-tank elemzői egy, az amerikai hadsereg és az orosz hadsereg gépesített gyalogsági századai közötti

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/31/haboru-orosz-ukran-konfliktus-ukrajna-dron-fegyver/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …