2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Késeléses merénylet történt Izraelben, nem csitul a gázai konfliktus

Hirdetés

Késeléses merénylet történt Izraelben, nem csitul a gázai konfliktus

Az izraeliek elleni támadást Beér-Seva buszpályaudvarán követték el. A 28 éves Nadzsi Abu Freh késével könnyebben megsebesítette az izraeli hadsereg egyik tisztjét és két járókelőt. A támadót a helyszínen egy másik katona agyonlőtte. 

A Gázai övezetben a hétvégén is folytatódtak a Hamász palesztin szélsőséges szervezet elleni izraeli hadműveletek. Az izraeli hadsereg és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat jelentése szerint megöltek négy magas rangú Hamász-terroristát az övezet északi részén található Sifa kórház épületegyüttesében, ahol az elmúlt két hétben több száz fegyverest tartóztattak le és több mint kétszázat megöltek az izraeli egységek.

Az elmúlt napon ismét több tucat terrorista halt meg az övezetben, és a légierő körülbelül nyolcvan célpontot támadott, köztük épületeket és egyéb terrorista infrastruktúrát

– közölte a hadsereg szóvivője vasárnap.

Hirdetés

A Hamász fennhatósága alatt álló gázai egészségügyi minisztérium jelentése szerint a vasárnapra virradóan végrehajtott izraeli légicsapásokban legkevesebb hetvenöt palesztin vesztette életét.

Izraelben bejelentették azt is, hogy a gázai éhínség enyhítésére szombaton a ciprus Lárnaka kikötőjéből elindult a második segélyszállítmány csaknem négyszáz tonna élelmiszerrel. A ciprusi hatóságok Izraellel együttműködve tengeri folyosót hoztak létre, hogy megkönnyítsék az előzetesen átvizsgált rakományok eljuttatását az övezetbe.

Mint megírtuk, több száz tonna élelmiszerrel szombat délután indult egy ciprusi kikötőből a Gázának szánt második segélyszállítmány Ciprusról, amelyet egy teherhajó és két vontatóhajó juttat célba. A ciprusi hatóságok Izraellel együttműködve létesítettek tengeri folyosót az előzetesen átvilágított hajók közvetlen érkezésének elősegítésére az ostrom alatt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/31/izrael-palesztina-konfliktus-gazai-ovezet-keseles-merenylet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …