2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Életeket menthetne, a Biden-kormány mégis elhalasztotta a mentolos cigaretták betiltását

Hirdetés

Életeket menthetne, a Biden-kormány mégis elhalasztotta a mentolos cigaretták betiltását

„A mentolos cigaretták tervezett betiltása az Egyesült Államokban jelentősen több időt vesz igénybe” – közölte pénteken Xavier Becerra amerikai egészségügyi miniszter, késleltetve ezzel egy olyan döntést, amely politikai kockázatot jelenthet az újraválasztásért küzdő Joe Biden elnök számára.

Becerra szerint ez a szabály nagyon nagy figyelmet kapott az utóbbi időben. Az amerikai kormányzat azonban nem pontosította, hogy mikor születik végleges döntés az ügyben – írja a CNN. 

Az Index 2021-ben írt először arról, hogy betilthatják a mentolos cigarettát az országban. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) végül 2023. októberben küldte el a végleges tervezetet a Fehér Ház illetékes hivatalának felülvizsgálatra, ám azóta sem történt előrelépés. A közegészségügyi és polgárjogi szervezetek már régóta lobbiztak ezért a tervezetért az afroamerikaiakra tett aránytalanul káros hatására hivatkozva.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) szerint a dohányipari cégek a kisebbségi csoportokat – különösen a feketéket – vették célba reklámjaikkal, és a mentolos cigaretták hozzájárultak az egészségügyi problémáik növekedéséhez. Sokak […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/28/joe-biden-egyesult-allamok-mentolos-cigaretta-betiltas-halasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy bajban van az egyik utolsó retró kommunista állam

A Világbank április végén közzétett, „Reformok felgyorsítása a növekedés érdekében” című jelentése szerint Laosz reál …