2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A Netflix most nagyon betalált ezzel az új misztikus sorozattal

Hirdetés

A Netflix most nagyon betalált ezzel az új misztikus sorozattal

A Halott Fiúk Nyomozóiroda, a Netflix új, április 25-én debütált misztikus sorozata nem sokat cécózik, amikor a néző mély vízbe való ejtéséről van szó: Londonban kezdünk, ahol két detektívet, Edwin Paine-t (George Rexstrew) és Charles Rowlandet (Jayden Revri) látjuk parázs akció közben. Vagyis hőseink inkább menekülőben vannak, egy első világháborús katona vérszomjas szelleme üldözi őket, amikor bekapcsolódunk a duó kalandjaiba. A címben a „Halott Fiúk” részt amúgy egészen szó szerint kell venni, Edwin és Charles ugyancsak szellemek, de a jó szándékú fajtából, hiszen arra esküdtek fel, hogy eltakarítsák a földről a sötét erőket, démonokat és egyéb szörnyetegeket.

Rögtön az első percekben nyilvánvalóvá válik, hogy a Halott Fiúk Nyomozóiroda erős alapanyagra építkezik, a karakterek Neil Gaiman agyából pattantak ki, és a Sandman-képregénysorozat 25. füzetében debütáltak először, még 1991-ben. Azóta a páros hosszú utat bejárt, és nem is ez az első élő szereplős felbukkanásuk, hiszen az HBO Maxon vetített Doom Patrolban is cameóztak, igaz, ott más színészek alakították őket. Eredetileg úgy volt, hogy a sorozat a Doom Patrol mellékága lesz, ám a Warnernél lemondtak róla, így kötöttek ki a Halott Fiúk a Netflixen. Innentől pedig adott volt, hogy a piacvezető streamingszolgáltató minden erővel a Sandman-tévésorozathoz kapcsolja majd, és a Sandman spin-offjává teszi ezt az alkotást.

DBD 106 EA 04042023 0216 R

Fotó: Netflix

Ennek megfelelően már a Halott Fiúk első ügyénél felbukkan egy ismerős arc, amikor a már említett első világháborús katona átlép a másvilágra – a Sandmanben is látott, Kirby Howell-Baptiste által játszott Halál segíti őt át. Tegyük hozzá, hogy egy nagyon szívfacsaró, drámai jelenetben ahhoz képest, hogy tényleg a sorozat legelejéről beszélünk. De a snittet maga Neil Gaiman írta, így már nem is annyira meglepő, hogy az évadkezdés egyik legerősebb momentuma lett. Úgy, hogy a Halott Fiúk Nyomozóiroda maradéka sem semmi. Nemcsak azoknak lehet jó kis guilty pleasure néznivaló, akik régóta vágynak már egy Odaát-pótlékra, hanem azoknak is, akik alig bírják kivárni a Sandman új részeit.

Hirdetés

A Halott Fiúk Nyomozóiroda nem ér fel azért a Sandman minőségéhez, valamelyest elmarad az anyasorozattól, de egy meglepően jól fogyasztható, szórakoztató és helyenként horrorisztikus, beteg és elgondolkoztató spin-offról van szó. Az érdekes ötletek csak úgy ömlenek a nyakunkba, a fiúk tükrökön keresztül utazgatnak, a macskák királyával beszélgetnek, és mire észbe kapunk, a nyomozók már nem is ketten vannak, hanem hárman. Csatlakozik hozzájuk ugyanis egy Crystal Palace (Kassius Nelson) nevű leányzó, aki médium, szóval látja és hallja is a szellemeket.

A sztori onnantól válik érdekessé, hogy miután a showrunner Steve Yockey és stábja felhelyezte a sakktáblára a bábukat, elkezdi őket tologatni. Valahogy így kerülnek át főszereplőink Nagy-Britanniából az USA-ba, egészen pontosan egy mindig ködben fuldokló, baljóslatú amerikai kisvárosba, ahol kisgyerekek tűnnek el, bunkernyák manók szállják meg az embereket, és egyéb természetfeletti nyalánkságok borzolják a lakosok kedélyeit. Egy remek húzással ráadásul az írók ideláncolják Edwinéket, akik nem mehetnek haza, a Halott Fiúknak tehát nincs más választásuk, mint a helyi misztikus rejtélyeket megoldani, amelyekkel megbízzák a nyomozóirodát.

A Macskakirály szerepében az Eufóriából ismert Lukas Cage

A Macskakirály szerepében az Eufóriából ismert Lukas Cage

Fotó: Netflix

Régi vonalas procedurális szériáról van szó, azaz a 8 epizód mindegyike külön-külön bűnügyet dolgoz fel, de azért átívelő […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2024/04/28/halott-fiuk-nyomozoiroda-netflix-teve-sorozat-sandman-spinoff-neil-gaiman-elso-evad-pilot-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb három évre megválasztották a Szépírók Társaságának elnökségét

A Szépírók Társasága 2024. május 18-án tartotta közgyűlését, amely újabb három évre bizalmat szavazott a …