2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nagy Márton: Magyarország európai szintű akciótervet fog kidolgozni

Hirdetés

Nagy Márton: Magyarország európai szintű akciótervet fog kidolgozni

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter képviselte Magyarországot a nettó zéró kibocsátási célt szolgáló iparról szóló rendelet (NZIA) végrehajtását, illetve a rendelet által létrehozandó Európa Platform felállítását előkészítő magas szintű találkozón csütörtökön Brüsszelben. 

A 2024. május 23-án megtartott ülésen a tárcavezető kifejezte Magyarország elköteleződését a zöld energia alkalmazását és előállítását elősegítő technológiák gyártásának támogatása iránt. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a zöldítést a versenyképesség megőrzése, sőt, annak további megerősítése mellett szükséges végrehajtani, miközben az erős és versenyképes uniós gazdaság érdekében lépést kell tartani többek közt az Egyesült Államok és Kína előrehaladásával.

Közölte, a következő évtizedben a zöld újraiparosítás lehet a magyar gazdasági növekedés fő hajtóereje, amely szorosan összefonódik a kutatási, fejlesztési és innovációs teljesítmény emelésével. Ebben kulcskérdés a beruházási ráta magas szinten tartása, a képzett munkaerő rendelkezésre állása, a mesterséges intelligencia és az elérhető modern technológiák használata. 

Hirdetés

A kormány számára nemzetstratégiai cél a hazai ipari KKV-szektor beszállítói pozíciójának erősítése, a nemzeti bajnokok kinevelése és támogatása, valamint az iparhoz kapcsolódó szolgáltatások – különösen a logisztika – fejlesztése – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Európai szintű akcióterv

Magyarország elkötelezett a zöld gazdasági termelési kapacitások, így például az elektromos autógyártás és az akkumulátorgyártás jelentős növelése mellett. Ehhez kapcsolódóan Nagy Márton hangsúlyozta, hogy technológiailag semleges megközelítésre van szükség a tagállami és uniós intézkedések, szabályozások kialakításakor.

A tárcavezető kiemelte, hogy olyan támogatási programokra van szükség a KKV szektort célozva, amelyek az NZIA célkitűzéseivel összhangban segítik a vállalkozások technológiai fejlődését és fenntartható működését. Hozzátette,

Magyarország a zöld termelési […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/23/nagy-marton-nemzetgazdasagi-miniszter-iparpolitika-eu-versenykepesseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vegyesen mozgott a forint pénteken

Vegyesen mozgott a forint pénteken a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon – írja az …