2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kiderült, mivel tudnák megállítani az olajipari vállalatok a metánsztivárgást

Hirdetés

Kiderült, mivel tudnák megállítani az olajipari vállalatok a metánsztivárgást

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint köszönőviszonyban sincsenek az olajiparág által önkéntesen bevallott adatok a valósággal, holott 2023-as bevételeik 5 százalékából megszüntethetnék javarészt a metánszivárgásokat, megmentve ezzel a klímacélokat.

Az éghajlatváltozással foglalkozó Másfélfok nevű oldal információi szerint a szivárgásokhoz fűződő trükközésnek a most induló műholdas megfigyelő rendszerek vethetnek véget.   

Mint írják, az emberi eredetű metánkibocsátások harmadáért a fosszilis iparág felelős, azonban pont a mérések hiánya és iparág önmaga felé tanúsított, meglehetősen megengedő becslései szerint nem ismerjük a pontos számokat.

A Nemzetközi Energiaügynökség szerint az olaj- és gázipari szereplők saját becslései köszönőviszonyban sincsenek valódi kibocsátásaikkal, amelyek 95 százalékkal is magasabbak lehetnek, mint amit jelentenek.

Hirdetés

Ennek vethet véget a MethaneSAT és más műholdas programok, amik a kibocsátások 80-90 százalékát képesek lesznek nyomon követni az űrből, az adatok […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/30/metanszivargas-olajcegek-nemzetkozi-energiaugynokseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vegyesen mozgott a forint pénteken

Vegyesen mozgott a forint pénteken a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon – írja az …