2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megszűnik az egyik legrégebbi brit napilap

Hirdetés

Megszűnik az egyik legrégebbi brit napilap

Az újság szerint a londoni metróban bevezetett wifi, az otthonról történő munkavégzés terjedése miatti ingázók hiánya és a fogyasztói szokások változása a lapot súlyosan érintette – írja a The Guardian.

A Standard az elmúlt hat évben 84,5 millió fontot veszített a könyvelése szerint, és a résztulajdonos Jevgenyij Lebegyev finanszírozására szorul. További részvényesei között van egy, a szaúdi kormánnyal szoros kapcsolatban álló bank is. Iparági források szerint Lebegyev az elmúlt években az cég eladását fontolgatta, de nem találtak rá vevőt.

Paul Kanareck, az újság elnöke szerda reggel közölte a munkatársakkal: „A jelenlegi működésből származó jelentős veszteségek nem fenntarthatóak. Ezért azt tervezzük, hogy konzultálunk a munkatársakkal és a külső érdekeltekkel az üzletág átalakításáról, a nyereségesség helyreállításáról és London első számú hírmárkájának hosszú távú jövőjének biztosításáról”.

Hirdetés

A vállalat azt tervezi, hogy még ebben az évben egy új hetilapot indít, és megvizsgálja az ES Magazine csökkentett gyakoriságú megtartásának lehetőségeit”, a hangsúlyt pedig a weboldal látogatóinak növelésére helyezi át.

Kanareck elmondta, hogy „hatással lesz a személyzeti állományra”, az újságírók az évek óta tartó elbocsátásokon felül további kirúgásokra készülnek, míg a nyomtatott kiadás tervezői várhatóan súlyos csapást szenvednek majd el. Az újságot London-szerte terjesztők is valószínűleg munkanélkülivé válnak, és a vasútállomásokon elhelyezett, a napi főcímeket hirdető hirdetőtáblák a legtöbb napon üresen fognak állni.

Hozzátette, hogy a hetilap fókusza is megváltozna. Az új hetilap a napi kiadványt váltaná fel, „lehetővé téve a londoniak számára fontos témák mélyebb elemzését, és új és releváns módon szolgálná ki őket azzal, hogy a legjobbat, amit London kínálhat, a szórakoztató kalauzoktól az életmódon, a sporton, a kultúrán és a híreken át a világ legnagyszerűbb városának életének dobpergéséig ünnepli”.

Az Evening Standard bezárása azt jelenti, hogy a londoniaknak évszázadok óta először nem lesz közérdekű nyomtatott napilapjuk. Az Evening Standard újságírói szerint  várhatóan csütörtökön kezdődnek meg a tárgyalások az esetleges […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/30/egyesult-kiralysag-evening-standard-napilap-ujsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több a halálos kirándulás a görög kánikulában

Michael Mosley felesége már este sejtette, hogy baj van, miután férje nem tért vissza déli …