2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Dobrev Klára: Azt tekintem ellenzékinek, aki Orbán Viktor rendszerét akarja leváltani

Hirdetés

Dobrev Klára: Azt tekintem ellenzékinek, aki Orbán Viktor rendszerét akarja leváltani

„Azt tekintem ellenzékinek, aki Orbán Viktor rendszerét akarja leváltani, mert aki az ellenzéket akarja leváltani, az erősíti Orbán rendszerét” – jelentette ki Dobrev Klára szerdán Nagykanizsán.

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti listavezetője azt mondta, hogy a legfontosabb ellenzéki magatartás, hogy kezet nyújtunk mindenki felé.

A demokratikus ellenzék közössége mindig is színes volt: szociáldemokraták, liberálisok, zöldek, tisztességes jobboldaliak, mindenkinek helye van, mert Orbán rendszerét egy széles koalícióban lehet leváltani

Hirdetés

– hangsúlyozta Dobrev Klára.

Kifejtette, hogy „aki elüti a többiek kezét, és azt mondja, hogy senki más, csak én”, és hogy nem kell ellenzéki együttműködés, „az vissza fogja állítani Orbán centrális erőterét”. A DK EP-listavezetője szerint június 9-én arról is szavazni kell, hogy Orbán Viktor rendszerét meg lehet-e buktatni.

Mint elmondta, „szégyen az, ami ma a kormányban, az oktatásban és az egészségügyben zajlik, és gyalázat, ahogy a hatalmon lévők gondolkodnak az erkölcsről, hazaszeretetről”, mert „ha egy fideszes bűnt követ el, akkor ők kimenekítik, mert nekik mindent szabad”. 

Ezért kaphatott kegyelmet „az Orbán család barátja”, K. Endre, Sulyok Tamás pedig szerinte „bűnöző, aki alkotmánybíróként is az osztrákokkal üzletelt.”

Erről szól Orbán kormányzása, hogy olyanokkal veszi körül magát, akik néma pártkatonák vagy zsarolható emberek

– jegyezte meg Dobrev Klára. A DK politikusa azzal folytatta, hogy azt hazudják, hogy Orbán Viktor szegény ember, holott „Európa leggazdagabb miniszterelnöke”, miközben Magyarországot az Európai Unió legszegényebb államává tette.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/ep/2024/05/30/dobrev-klara-demokratikus-koalicio-mszp-parbeszed/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megkezdődhetett egy „gyönyörű európai barátság” Manfred Weberék és Magyar Péterék között

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy pénteken Budapestre érkezik Manfred Weber. Először Magyar Péter jelezte …