2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Elkeserítő képet festett az uniós források érkezéséről a költségvetési biztos

Hirdetés

Elkeserítő képet festett az uniós források érkezéséről a költségvetési biztos

„Még nagy kérdések várnak megoldásra, ezért közel sem vagyunk még a célnál” – mondta Johannes Hahn költségvetési biztos a magyar uniós források ügyében folyó eljárásról az Európai Parlamentben tartott meghallgatásán. Az osztrák politikus előrelépésnek nevezte az Integritási Hatóság felállítását, de úgy véli, hogy a magyar kormány még nem felel meg az elvárásoknak – írja az Euronews.

Hahn szerint nem igaz, hogy az Európai Bizottság akadályozná a megegyezést Magyarországgal. A bizottság érdekelt a megoldásban, de olyan megoldás kell, amely a magyar polgárok érdekét szolgálja – fogalmazott Johannes Hahn. 

A költségvetési biztos szerint a jogállamisági eljárásnak nincs időbeli korlátja, a folyamat lezárása akár a következő Európai Bizottság felállítása utánra, vagyis 2024-ig is elhúzódhat.

Hirdetés

Hahn a meghallgatáson azt mondta, hogy a jövőben érdemes lenne változtatni az eljárás szabályain.

Jelenleg nincs határidőnk. Leülünk, tárgyalunk, jelentést teszek, aztán megint találkozunk. Talán az egész ügy átnyúlik majd a következő Európai Bizottság felállítása utánra

– mondta a költségvetési biztos. Az Európai Bizottság által indított jogállamisági eljárásban és a helyreállítási pénzek felfüggesztésénél összesen 27 úgynevezett mérföldkövet kell teljesíteni ahhoz, hogy a források megérkezzenek Magyarországra. „A labda a magyar oldalon van, a magyaroknak kell döntést hozniuk, nem csak bejelentéseket tenni. Mi csak ezeket tudjuk majd kiértékelni” – mondta Johannes Hahn. A biztos szerint az kell, hogy a magyar kormány teljesítse az EB feltételeit. „Eddig azonban nem teljesítették a feltételeket azon a szinten, amit mi elvárunk” – mondta Hahn.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/25/johannes-hahn-unios-penzek-jogallamisagi-eljaras-navracsics-tibor-europai-bizottsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint

Az euró jegyzése este hat órára 370,34 forintra gyengült a reggeli 370,87 forintról, a svájci …