2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Egymilliárd forint veszteséget termelt a NER „udvari söprögetőjeként” is emlegetett Kis-Szölgyémi Ferenc reptéri biznisze

Hirdetés

Egymilliárd forint veszteséget termelt a NER „udvari söprögetőjeként” is emlegetett Kis-Szölgyémi Ferenc reptéri biznisze

Az éves beszámolója szerint rekordközeli veszteséget termelt Airport Service Budapest Zrt. a B+N Referencia Zrt.-n keresztül a kormányközeli vállalkozó, Kis-Szölgyémi Ferenc tulajdonában áll – írja a 444.hu.

A dokumentumok szerint tavaly 7,3 milliárd forint bevételt termelt a cég, ami 300 millióval több a 2022-es összegnél, de a veszteség mértéke is nőtt: két éve 692 millió forint volt, tavaly viszont 1,03 milliárd forintos mínuszt könyvelhettek el. Ez utóbbi miatt a tulajdonos Kis-Szölgyémi Ferencnek pénzt kell betennie a cégbe, közel egymilliárd forintos tőkepótlást, -rendezést kell végrehajtani.

A 444.hu szerint a veszteség növekedésének hátterében a béremelés állhat; az átlagos dolgozói létszám ugyanis egy fővel még csökkent is tavaly, 279-re, az átlagos bruttó havi bér pedig 505 ezer forintról 608 ezerre emelkedett.

Hirdetés

Korábban az Airport Service Budapest Zrt.-nek több tulajdonosa volt, 2019 nyarától 2023 őszig egyenlő arányban birtokolta a Pintér Sándor belügyminiszterhez közeli Civil Biztonsági Zrt., a Mészáros Lőrinc köréhez tartozó Valton-Sec Zrt.-t, valamint a B+N Referencia Zrt..

Mint korábban írtunk róla, a Kis-Szölgyémi Ferenc tulajdonába tartozó B+N Referencia Zrt. igazi tenderbajnok. Tavaly ősszel jött a hír, hogy a cég a kórházak létesítményüzemeltetését is átveszi 220 kórházi dolgozóval egyetemben, ami 400 milliárd forintos üzletet jelenthet, idén tavasszal pedig az is kiderült, hogy néhány hét alatt újabb, több mint 100 milliárd forint keretösszegű megbízásokat nyert el.

A NER udvari söprögetője három újabb takarítócéget gründolt

Milliárdokat kaszál az állami intézmények takarításán, illetve karbantartásán Kis-Szölgyémi Ferenc, Tombor András korábbi üzlettársa.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240527_airport-service-budapest-kis-szolgyemi-ferenc-eves-beszamolo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hülyeség ellen a KRESZ sem véd

Ahogy az Index arról beszámolt, több munkacsoport is dolgozik a KRESZ módosításán – jelenleg az …