2023. november 30., csütörtökMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2023.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szijjártó Péter bejelentette, tíz év után megkezdődik az újjáépítés

Hirdetés

Szijjártó Péter bejelentette, tíz év után megkezdődik az újjáépítés

A tárcavezető az örmény kollégájával, Ararat Mirzojánnal közösen tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, ezen látogatással „hosszú vesszőfutás végére tesznek pontot”, hiszen volt tíz év, amíg a két ország között nem volt diplomáciai kapcsolat. Emlékeztetett rá, hogy tavaly a felek a viszony normalizálásáról döntöttek, olyan együttműködés felépítéséről, amely mind a két nemzet érdekeit szolgálja.

Leszögezte, ebben nagy segítség a kereszténység jelentette erős közös alap, ugyanis Magyarország és Örményország is hosszú időre visszatekintő keresztény örökséggel rendelkezik. Majd arra is kitért, hogy az örmény keresztény egyház fontos szerepet játszott a kapcsolat újraépítésében.

Természetesen mi igyekeztünk kimutatni a jóindulatunkat már korábban. Ennek keretében tárgyaltuk le azerbajdzsáni barátainkkal azt, hogy öt örmény hadifoglyot 2021 végén hazahozhattunk

– tudatta.

Hirdetés

Támogatás és konzuli képviselet

Valamint hangsúlyozta, a kormány 116 millió forint támogatást nyújtott a hegyi-karabahi régióból Örményországba áttelepülő családoknak, illetve százezer adag vakcinával segítette a helyi védekezést a koronavírus-járvány idején.

Magyarország továbbra is elkötelezett ezen kapcsolatrendszer újraépítése mellett

– mondta.

Tájékoztatása szerint ennek jeleként újabb 40 millió forint támogatást biztosítanak a Hegyi-Karabahból elköltöző családok számára, továbbá hazánk kész részt venni az áttelepülők gyógykezelésében, és nyári táboroztatásra várja az érintett családok gyerekeit jövő évben.

<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/10/27/szijjarto-peter-ormenyorszag-diplomaciai-kapcsolat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …